Šport

Roglič korak bliže končni zmagi

Uredništvo , 12.09.19 ob 17:44

Slovenski kolesarski šampion je v 18. etapi dirke po Španiji naredil nov velik korak proti končni zmagi.

Slovenski kolesarski šampion Primož Roglič je v 18. etapi dirke po Španiji naredil nov velik korak proti končni zmagi. V 177,5-kilometrski etapi s štirimi vzponi prve kategorije je odbil vse napade in še za dve sekundi povišal prednost. Tadej Pogačar je izgubil belo majico najboljšega mladega kolesarja.

Etapno zmago si je prikolesaril nadarjeni 22-letni Kolumbijec Sergio Higuita, ki je bil v begu dneva. Napadel je na spustu s tretjega od štirih vzponov.

Na tem vzponu je začel napadati Kolumbijec Miguel Angel Lopez, ki je lovil mesto na zmagovalnem odru in belo majico. Njegovi prvi poskusi niso obrodili sadov, 30 kilometrov pred ciljem pa mu je uspelo. Roglič in drugi v skupnem seštevku Španec Alejandro Valverde sta mu lahko sledila, tretji in četrti Kolumbijec Nairo Quintana in Pogačar pa ne.

Na vrhu Puerto de Cotos je Lopez virtualno že oblekel belo majico in se zavihtel na četrto mesto. Higuita je drvel proti cilju, Rogličeva skupina prav tako, Pogačar pa je v družbi Quintane in Norvežana Carla Fredrika Hagna in Južnoafričana Louisa Meintjesa skušal omiliti škodo.

Roglič se je v sprintu pomeril z Valverdejem za drugo mesto v etapi ter bonifikacijske sekunde in v tem uspel. Prednost je povišal še za dve sekundi, pred Špancem ima zdaj dve minuti in 50 sekunde prednosti. Quintana je obdržal tretje mesto.

Petkova etapa je na papirju namenjena sprinterjem, zadnji odgovor o končnem vrstnem redu pa bo dala sobotna etapa s šestimi vzponi.

STA