Italijan je trikratni zmagovalec Valonske puščice ter klasik San Sebastian, Amstel Gold Race in Liege-Bastogne-Liege.

Foto: Facebook

Italijanski profesionalni kolesar Davide Rebellin naj bi pri 47 letih nastopil na letošnji dirki po Sloveniji (druga etapa bo potekala med Mariborom in Rogaško Slatino, op. p.) je z objavo na družbenem omrežju nakazala hrvaška ekipa Meridiana Kamen. Trikratni zmagovalec Valonske puščice ter klasik San Sebastian, Amstel Gold Race in Liege-Bastogne-Liege načrtuje, da se bo konec junija upokojil na italijanskem državnem prvenstvu.

Na svojem računu 60 profesionalnih zmag

Rebellin ima na svojem računu kar 60 profesionalnih zmag, med številnimi uspehi pa ima še etapno zmago na dirki po Italiji, na dirki po Švici, skupno zmago na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja ter dirki Pariz-Nica. Leta 2008 je osvojil srebro na olimpijskih igrah v Pekingu v vožnji na čas, a je kasneje ostal brez medalje zaradi jemanja prepovedanih sredstev.

Kariero sklenil v dresu hrvaškega moštva

Kot je konec aprila poročal kolesarski portal cyclingnews, bo Rebellin kariero sklenil v dresu hrvaškega moštva Meridiana Kamen, zadnjič pa bo nastopil 30. junija na državnem prvenstvu v Compianu. Sezono je sicer zimzeleni Italijan začel v dresu alžirskega moštva Sovac, s katerim je sporazumno prekinil pogodbo.