V soboto, 04. junija 2022, je bila Ljubljana po dolgem času prestolnica boksa. V Bazi športa se je namreč odvijal 5. krog Slovenske boksarske lige, kjer se je v ringu pomerilo kar 17 parov (34 tekmovalcev).

Boksarskih tekmovanj že nekaj časa ni bilo v Ljubljani

Organizator Pokala Ljubljane je bil Sašo Weixler, ki drugače deluje kot trener v izjemno uspešnem boksarskem klubu, Fight Clubu Ljubljana (FCL).

Ker že vrsto let v Ljubljani ni bilo boksarskih tekmovanj smo na zvezi izredno počaščeni in ponosni, da je Sašo Weixler vajeti vzel v svoje roke in organiziral boksarski spektakel, o katerem se bo še nekaj časa govorilo.

Zaupal nam je: »Prestolnica je bila po dolgem času priča boksarskemu dogodku. Organizirali smo Pokal Ljubljane, ki je štel tudi za točke Slovenske boksarske lige. Nivo boksa v Sloveniji in hkrati v Ljubljani raste. Bili smo priča odličnemu dogodku in Ljubljani smo prikazali odličen boks. Kljub prikazanem boksu imamo še velik potencial, saj nekaj Ljubljanskih adutov tokrat ni nastopilo. Odziv publike in nasploh atmosfera je bila vrhunska in prepričan sem, da moramo v tem duhu nadaljevati naprej.«

Foto: Boksarska zveza Slovenije

Tudi predsednik Boksarske zveze Slovenije, Robert Reher ni skrival navdušenja:

»Z besedami se ne da do potankosti opisati kako zelo vesel sem, da smo Slovensko boksarsko ligo iz Štajerske premaknili tudi v druge kraje, od teh nam Ljubljana predstavlja veliko prelomnico. Nastopati v večjih slovenskih krajih je bil moj cilj že od samega začetka, prav tako pa je bil eden najpomembnejših ciljev tudi povezovanje z vsemi klubi, kar nam je uspelo. Smo na poti, kjer dosegamo vse cilje, ki si jih zadamo in jih sproti kljukamo, ter ustvarjamo nove. V Ljubljani smo bili priča odličnim nastopom vrhunskih boksark in boksarjev in čestitam jim za dosežene uspehe. Kot sem že večkrat ponovil, smo na pravi poti, po kateri se le vzpenjamo in vzpenjamo. Hvala Sašo Weixler, hvala Fight club Ljubljana in hvala prestolnici za boksarski spektakel!«

Lestvica SBL 2022 – po 5. krogu:

  1. ŽBK MARIBOR 37
  2. SLOVENSKA BISTRICA 15
  3. FIGHT CLUB LJUBLJANA 14
  4. KNOCKOUT LJUBLJANA  10
  5. TERME MARIBOR  10
  6. LEGIONAR  10
  7. TIVOLI 8
  8. FUŽINAR 8
  9. GOLDEN GLOVES  8
  10. ALEX 7
  11. LJUBLJANA 5
  12. PREDATOR  5
  13. DEJAN ZAVEC BOXING 4
  14. KRANJ 3
  15. RING VELENJE 3
  16. ĐULI BOXING 2
  17. NEW GYM TABOR 2
  18. PTUJ 1
  19. FIGHT CLUB SHONY 1
  20. DOUBLE B GYM 1
  21. HAYAT 1
  22. PARTIZAN 1
  23. KBV DOMŽALE 0
  24. BOXEO 0