Vreme še naprej moti izvedbo tekmovanja za svetovni pokal v alpskem smučanju pod Matterhornom na meji med Švico in Italijo. Organizatorji so bili zaradi močnega vetra prisiljeni za četrt ure prestaviti začetek ženskega smuka. Nov start preizkušnje je točno ob poldne. Med nastopajočimi je tudi slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec.

Če bodo smuk izpeljali, bo to prva preizkušnja v hitrih disciplinah v sezoni 2023/24

Zaradi vremenskih okoliščin še niso izpeljali nobenega od smukov na tej novi progi, ki je prvič čezmejna z začetkom v Zermattu v Švici in ciljem v Cervinii v Italiji.

Smučarjem je v preteklem tednu uspelo opraviti zgolj en trening, drugi načrtovani treningi in tekmi v smuku pa so zaradi vetra oziroma obilnega nočnega sneženja odpadli. Tudi alpskim smučarkam vreme za zdaj ni bilo naklonjeno. Opravile so le en preizkus proge. V prejšnji sezoni niso izpeljali nobene tekme na tem edinstvenem prizorišču, ki ima start v eni, cilj pa v drugi državi.

Oba moška kot tudi oba ženska smuka so odpovedali zaradi pomanjkanja snega. Če bodo danes izpeljali smuk, bo to prva preizkušnja v hitrih disciplinah v sezoni 2023/24. Če tekma bo, bo Štuhec startala kot deveta.

STA