Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar se je danes prek Instagrama oglasil navijačem po nedeljskem nesrečnem padcu na dirki Liege – Bastogne – Liege, med katerim si je zlomil zapestje. Ta čas je že doma, v Monaku, od koder je zapisal, da je lahko še vesel, da ima zlomljeno le zapestje.

Vir: Twitter

Pogačar je padel po 84,5 km dirke, potem ko je pred njim na spustu na luknjičasti cesti razneslo gumo Dancu Mikkelu Honoreju. Oba sta zaradi poškodb predčasno končala 109. preizkušnjo Liege-Bastogne-Liege.

“Sr… se zgodi. Imam srečo, da je zlomljeno samo zapestje, glede na noro nesrečo, ki se je zgodila. Resnično želim najboljše okrevanje Mikkelu Honoreju, ki je padel še precej huje kot jaz,” je na Instagramu zapisal Pogačar.

Poseg je bil uspešen

“Težko je opisati, kako srečen sem ob takšni podpori in pomoči vseh navijačev, družine, prijateljev, ekipe UAE Team Emirates še posebej bolnišničnega osebja. Resnično sem presenečen in hvaležen za to,” je dodal 24-letni Slovenec in dodal, da upa, da se kmalu spet vrne na ceste.

Obenem je čestital Belgijcu Remcu Evenepoelu za zmago na najstarejšem kolesarskem spomeniku ter ga v šali spodbodel: “Čestitke za zmago, najina bitka bo morala počakati do naslednjič.”

Pogačar je v nedeljo v Genku uspešno prestal tudi operacijo zapestja, po kateri bo predvidoma okreval od pet do šest tednov. Da bo okrevanje trajalo toliko časa, je potrdil tudi zdravnik Pogačarjeve ekipe.

“Poseg je bil uspešen. Zaradi takšne poškodbe bo okrevanje, ki ga bo začel doma, trajalo približno šest tednov. Rehabilitacijo bo začel takoj, treninge na notranjem trenažerju pa v prihodnjih dneh,” je pojasnil Adrian Rotunno.

STA