Avstralec Jai Hindley (Bora-Hansgrohe) je zmagovalec pete etape kolesarske dirke po Franciji, potem ko je na trasi med Paujem in Larunsom (162,7 km) slavil iz številčne ubežne skupine. Oblekel je tudi rumeno majico. Lanski zmagovalec, Danec Jonas Vingegaard pa je na zadnjem klancu strl Slovenca Tadeja Pogačarja in mu v cilju vzel 1:04 minute.

Za Hindleyja, zmagovalca lanskega Gira, je bila to deveta zmaga v karieri in prva letos, potem ko se je odločil prvič dirkati tudi na Touru. Poleg etapne zmage je oblekel še rumeno majico vodilnega.

Na zadnjem prelazu Marie Blanque (7,7 km/8,6 %) se je poleg obračuna ubežnikov odvil tudi boj med glavnima favoritoma, Vingegaardom (Jumbo-Visma) in Pogačarjem (UAE Team Emirates), Danec pa je okoli dva kilometra pred vrhom strl Slovenca in do konca prelaza pridobil 36 sekund.

Na spustu je nato 26-letni danski zvezdnik še povišal prednost, na ravnini pa je Pogačar počakal moštvenega kolega, Britanca Adama Yatesa, ki je izgubil rumeno majico. Skupaj je Vingegaard proti danes osmouvrščenemu Pogačarju pridobil 1:04 minute.

V skupnem seštevku ima Hindley 47 sekund naskoka pred drugouvrščenim Vingegaardom, Pogačar pa zdaj na šestem mestu zaostaja 1:40 minute.