Slovesna prireditev, na kateri nagrade delijo že od leta 1973, je potekala v kongresnem centru hotela Habakuk. Za naj športnico in športnika leta 2021 sta bila med posamezniki plavalka Katja Fain in znova taekwondoist Ivan Trajković, ki je bil za športnika Maribora razglašen že leta 2017 in 2020. V moški konkurenci je drugo mesto pripadlo plavalcu Martinu Bauu, tretje pa odbojkarju Roku Možiču. Drugo mesto v konkurenci za športnico leta je zasedla kickboksarka Urša Terdin, tretje pa gorska kolesarka Monika Hrastnik, ki se je kot športnica Maribora proslavila že leta 2020.

Za ekipo leta v individualnih športnih panogah so razglasili judoiste Branika, sicer pa sta med ekipami letos vrh zasedla oba odbojkarska kolektiva, in sicer moški Merkur Maribor in ženska ekipa Nova KBM Branik. Za trenerko leta 2021 je bila razglašena Metka Sparavec Malenko.

Podelili tudi priznanja Olimpijskega komiteja

Na slovesnosti so podelili tudi priznanja Olimpijskega komiteja Slovenije. Bronasta priznanja Olimpijskega komiteja Slovenije so prejeli Alja Sedonja in Bor Rehak Friš, ki sta zasedla drugi mesti na evropskem prvenstvu v modernih tekmovalnih plesih ter taekwondoistka Urša Terdin, ki je s svojo ekipo zasedla drugo mesto na evropskem prvenstvu. Srebrno priznanje Olimpijskega komiteja sta prejela Rok Bračko in Rok Možič za uspešno tekmovanje v odbojki na mivki. Za najbolj perspektivno športnico Maribora je bila razglašena atletinja Petja Klojčnik, najbolj perspektivni športnik pa je postal kickboksar Timotej Zavec. Ta je lani postal svetovni članski prvak v disciplini light contact.

Med športniki invalidi je nagrado prejelo Društvo gluhih in naglušnih Podravja, njihova šahovska ekipa pa je postala ekipa leta za doseženo prvo mesto na državnem prvenstvu. Športnica leta med invalidi je postala smučarka Kaja Debevec, športnik leta invalid pa tenisač Marino Kegl.

S Cizljevo plaketo za dolgoletno in uspešno delo v boksu je bil nagrajen Edvard Pleteršek, sicer tudi avtor knjige z naslovom 13. runda. Zbrane so ob tej priložnosti nagovorili predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec, prvi mož Športne zveze Maribor Tomaž Barada ter mariborski župan Saša Arsenovič, ki so tudi podeljevali priznanja.