Šport

“Pod Kalvarijo si bodo morali naliti čistega vina”

Uredništvo , 21.08.23 ob 17:38

Maribor se tokrat v Evropi ni osramotil, še piše v današnji Ekipi.

“Pod Kalvarijo si bodo morali naliti čistega vina”

“Še je svež spomin na evropske jeseni v Ljudskem vrtu. Na spektakularen gol Agima Ibraimija proti Chelseaju, na gol Luke Zahovića v zaključku tekme s Sportingom. Obakrat za veliko točko. Na bolečo zaušnico, ki jo je vijoličastim prisolil Liverpool. Še pred tem na demoliranje Panathinaikosa sredi Maribora. In še bi lahko našteval. Hapoel Be’er Sheva ali Celtic v kvalifikacijah, Sevilla v šestnajstini finala lige Europa. In tako naprej in tako dalje! Maribor je v Evropi spisal številne nore pravljice, ki so jih z velikim ponosom brali po celi Evropi,” piše komentator Dejan Mitrović v Ekipi.

“Hja, danes je Maribor vse prej kot ponos slovenskega nogometa. V letošnji evropski sezoni ni bil daleč od tega, da bi bil posmeh slovenskega nogometa. Komajda so se vijoličasti prebili čez prvo oviro, imenovano malteška Birkirkara. Še težje čez drugo oviro, imenovano luksemburški Differdange, v minuli sezoni peti klub luksemburškega prvenstva. Z ogromno sreče, kar je priznal tudi Damir Krznar, so preskočili ti dve stopnički in se izognili vnovični evropski sramoti. Teh je bilo v post Zahovićevi eri več kot uspehov. Helsinki kot zadnja, Colleraine kot največja. Maribor se tokrat v Evropi ni osramotil. Naredil je to, kolikor je bilo objektivno moč od njega pričakovati. Daleč od tega, da je izpad proti Fenerbahčeju kakršnakoli katastrofa. Tudi v zlatih časih mariborskega nogometa bi v desetih primerih Maribor verjetno vsaj sedemkrat izpadel proti Fenerju,” še piše.

“Pod Kalvarijo si bodo morali naliti čistega vina. Prenehati za svoje težave kriviti sodnike, bogate tekmece in vse preostale. Sprejeti dejstvo, da so postali mediokriteta v evropskem nogometu. In poskušati najti način, kako spet splavati iz te povprečnosti. Da se da, so ne tako dolgo nazaj že dokazali. Vprašanje je le, ali se da z obstoječo klubsko garnituro ali Maribor, kot pravi Krznar, potrebuje okrepitve. Hrvat je ciljal na igralske, morda pa se bodo morali Štajerci pozabavati tudi z okrepitvami v drugih klubskih sferah …,” sklene komentar.