Mariborski športni direktor Marko Šuler je nedavno dejal, da bodo v Ljudskem vrtu v težkih trenutkih stali ob strani Niku Ostercu, ki je konec decembra v tragični prometni nesreči izgubil očeta. Sedaj je NK Maribor podpisal prvo pogodbo s 16-letnim upom Nikom Ostercem in mu tudi tako izkazal podporo.

 "Verjamem, da je Niko fant, ki ga čaka svetla nogometna prihodnost”

Vijoličasti so danes sporočili, da je prvo profesionalno pogodbo sklenil 16-letni up iz mladinskega pogona Niko Osterc, ki velja za enega bolj nadarjenih igralcev v klubskem mladinskem pogonu.

“Niko je eden izmed najbolj nadarjenih posameznikov v naši nogometni šoli, gre za fanta, ki ga razvijamo že nekaj časa in počasi trka tudi na vrata članskega nogometa. Kljub neprijetni življenjski situaciji, ki je vmes žogo potisnila nekoliko na stran, smo opravili pogovore in se odzvali. Vemo, kaj fantu in družini pomeni nogomet. Ko ima nekdo takšno zaupanje v klub, moramo kot NK Maribor pokazati veličino, stopiti skupaj v vsakem trenutku in ne glede na okoliščine. Podpis dolgoročne pogodbe z velikim talentom, ki ga lahko čakajo velike zadeve v karieri, je dokaz medsebojnega zaupanja ter uspešenega dosedanjega skupnega dela. Veseli, da se fant tako dobro počuti pri nas in da gremo naprej z roko v roki. Klub bo Niku stal ob strani, z namenom, da se kot nogometaš in oseba razvije v želeno smer. Podpis pogodbe je tako eden izmed korakov na razvojni poti, naslednji je povezan z delom na igrišču,” je povedal športni direktor Marko Šuler.

Pogodba je sklenjena do konca koledarskega leta 2026, predvidena pa je tudi selitev obetavnega zveznega igralca v višjo starostno kategorijo že v tej zimi.

“Med jesenskim delom je Niko igral za selekcijo U17, spomladi bo član ekipe U19. V težkih trenutkih, s katerimi se je moral soočiti, nismo želeli prehitevati dogodkov, zato bo nadaljeval v mladinski konkurenci. V tem obdobju potrebuje stabilnost, takojšnja selitev k članom bi moda trenutno pomenila prezahteven korak. Gremo postopoma, nova pogodba potrjuje smernice o klubskem projektu in verjamem, da je Niko fant, ki ga čaka svetla nogometna prihodnost,” še je povedal Šuler.