V današnji etapi je bil razburljiv le zaključek v Bordeauxu. Tja je glavnina prišla v enem kosu, potem ko je pred tem brez večjih težav nadzirala in ujela tri francoske ubežnike. Zadnjega med njimi je le nekaj kilometrov pred ciljem, nato pa so v tehnično zahtevnem zaključku sprinterske ekipe odločile o zmagovalcu.

Največ moči je imel znova 25-letni Philipsen, ki je slavil že v tretji in četrti etapi letošnjega Toura. Skupno je pri 32 zmagah v karieri in je zanesljivi lastnik zelene majice najboljšega po točkah.

Drugo mesto je pripadlo Cavendishu, ki tako še naprej lovi rekord po številu etapnih zmag na Touru. Za zdaj si z Eddyjem Merckxom deli najboljšo znamko s 34 zmagami. Tretji je bil Girmay, oba pa sta precej zaostala za Philipsenom.

Slovenski kolesarji tokrat niso posegli po visokih uvrstitvah

Slovenski as Tadej Pogačar je s 25. mestom v etapi zanesljivo ostal na drugem mestu v generalni razvrstitvi. Zaostaja le za lanskim zmagovalcem, Dancem Jonasom Vingegaardom, ki ima 25 sekund naskoka.

Še največ dela je imel v zaključku Luka Mezgec, ki je bil na koncu 39. Petintridesetletni Kranjčan je v sprinterskem vlaku v odličen položaj pripeljal na koncu petouvrščenega Nizozemca Dylana Groenewegna.

Tudi tretji Slovenec na Touru, Matej Mohorič, je etapo varno končal, a zaostal za glavnino.

V soboto bo na sporedu bolj zahtevna etapa, ki bo karavano peljala od Libourna do Limogesa (200,7 km). Po ravnih 125 km sledi zaključek po nekoliko razgibani trasi z nekaj krajšimi klanci.