Košarkarji Dallas Mavericks so v severnoameriški ligi NBA doživeli poraz na domačem parketu proti ekipi Memphis Grizzlies, ki je slavila zmago z izidom 120:103. Slovenski as pri domačem Dallasu Luka Dončić je odigral 36 minut in v tem času na parketu dosegel 31 točk, v statistiko pa je vpisal še šest skokov, šest podaj in tri ukradene žoge.

Padel po tleh zaradi hudega prekrška

Memphis je zelo omejil Dončića, ki je zgrešil šest metov za tri točke (2-8). V prvem polčasu je za kratek čas zapustil igro, potem ko je padel po tleh zaradi hudega prekrška. Po nekaj časa v slačilnici se je vrnil zadnjih sedem minut prvega polčasa. Nato je vstopal in izstopal iz igre zaradi težav z gležnjem. Pozno v tretji četrtini je spet zapustil igro in se znova umaknil v slačilnico, preden se je vrnil na klop.

Kyrie Irving je dosegel 33 točk in je bil tokrat prvi strelec Mavericks. Pri Memphisu se je izkazal Desmond Bane z 32 točkami, Bane je popeljal s poškodbami obremenjene Memphis Grizzlies do zmage nad Dallas Mavericks.

Bane je dosegel 13 od zadnjih 18 točk Grizzlies v tretji četrtini in pomagal na prvi tekmi ekipe, odkar so izvedeli, da bo Ja Morant zaradi poškodbe rame odsoten do konca sezone.

Glavni trener Dallasa Jason Kidd ni bil zadovoljen s predstavo: "Dopustili smo preveč napadalnih skokov. Njihovo fizična moč je bila prevelik zalogaj za nas. Od začetka so bili zelo agresivni in ves čas smo imeli težave. Odličen je bil Bane, ki je dokazal, da za zmago ne potrebuje pomoči."

Dallas naslednja tekma čaka v petek, ko bodo v zgodnjih jutranjih urah po srednjeevropskem času gostili New York Knicks.

STA