Alpske smučarke danes, če bodo to vremenski pogoji dopuščali, v Zermattu-Cervinii čaka začetek smukaške sezone. Na startu čezmejnega smuka na progi Gran Becca bo tudi Slovenka Ilka Štuhec s startno številko 13, ki je na edinem od skupno treh predvidenih treningov zasedla 35. mesto.


Zaradi močnega vetra je prvi od dveh smukov svetovnega pokala alpskih smučark na Matterhornu v Zermattu-Cervinii, prestavljen iz 11.45 na 12.30, so sporočili organizatorji. Žičnice zjutraj niso mogli zagnati, kot je bilo načrtovano, zato je bil program, vključno z ogledom, sprva prestavljen za eno uro, preden so objavili nov urnik.


Ta je med favoritinjami smukaške sezone. V pretekli sezoni je Štuhec doživela preporod z novim proizvajalcem smuči. Na smukih je bila štirikrat na odru za zmagovalke, dvakrat na najvišji stopnički. V smukaškem seštevku je sezono končala kot druga, kar je bila njena druga najboljša sezona po sezoni 2016/17, v kateri je osvojila smukaški globus.

Alpske smučarke so sicer doslej v novi sezoni nastopile na treh tekmah (vse v tehničnih disciplinah), alpski smučarji pa po treh odpovedih še čakajo na uvodno preizkušnjo.

Zaradi slabega vremena opravile le en trening

Zaradi slabega vremena, obilnega sneženja in močnega vetra, so prejšnji teden odpovedali oba moška smuka na tem novem prizorišču v svetovnem pokalu pod Matterhornom na meji med Švico in Italijo. Ta teden pa so od skupno treh predvidenih treningov tekmovalke opravile le četrtkovega, ki so ga spremljali veter, rahlo sneženje, nekatere med 65 tekmovalkami pa so imele v spremenljivih pogojih tudi sončno vreme, zato dosežki nikakor niso merodajni.

V nedeljo je pod Matterhornom na sporedu predviden še drugi smuk.