Slovenski smučarski skakalci so slavili dvojno zmago v poletih na svetovnem pokalu v Oberstdorfu. Zmage, svoje četrte v karieri, se je pod Senčno goro veselil Timi Zajc (449,3 točke), drugi pa je bil Peter Prevc, ki je za svojo 24. zmago v pokalu zaostal zgolj za 4,2 točke. Slovenski uspeh je s petim mestom dopolnil Domen Prevc (430,6).

Slovenski orli so se ponovno izkazali, že jutri pa jih čaka nova preizkušnja

"To letalnico zelo dobro poznam. Uspela sta mi dva odlična poleta. Lahko rečem le hvala Robiju (trener Robert Hrgota, ki mu je znižal nalet, op. STA). Zelo sem vesel tudi za Petra, ki nastopa v svoji zadnji sezoni," je takoj po zmagi za krovno mednarodno zvezo dejal Zajc, ki je osvojil prve stopničke v svetovnem pokalu to zimo, skupno pa 12. v karieri. Od tega ima štiri zmage, vse pa je dosegel v kraljevski disciplini smučarskih skokov - poletih.

Izjemne nastope je pokazal tudi 31-letni Peter Prevc, ki po koncu te sezone in finalu v Planici načrtuje konec bogate kariere. Po prvi seriji je bil na vrhu, v finalu pa mu je skupno manj kot pet točk zmanjkalo do 24. zmage v karieri. Zato pa je vknjižil že 58. uvrstitev na zmagovalni oder svetovnega pokala na posamičnih tekmah.

Na stopničkah je ob Zajcu in Petru Prevcu, ki je ob pristanku svojega 'cimra' Zajca v šali z zelo povedno kretnjo nekam poslal, končal še najboljši skakalec to zimo, Avstrijec Stefan Kraft (440,3 točke). Od Slovencev je v finalu nastopil tudi Lovro Kos (404,3), ki je zasedel 15. mesto, za las pa je z 31. mestom brez finala ostal Žak Mogel.

"Ne bom vam razkril, za koga sem danes bolj vesel, za Timija ali Petra. Za oba, pa tudi za Domna in Lovra. Vsi so nastopili odlično," je za Fis po dvojni slovenski zmagi dejal selektor Robert Hrgota.

"Fantje ne bodo nič proslavljali, seveda bodo šli spat, trenerji pa imamo nekoliko več manevrskega prostora," je v šali dodal Hrgota, vendar zatrdil, da bodo slovenski letalci dobro pripravljeni pričakali tudi nedeljsko tekmo.

V nedeljo bo na letalnici v Oberstdorfu še ena tekma svetovnega pokala; prva serija je na sporedu ob 16. uri, poroča STA.