Nekdanji maroški nogometni reprezentant Abdelaziz Barrada je tragično umrl v starosti 35 let, sta v četrtek sporočila kluba PSG in Marseille, za katera je igral v Franciji. "Počivaj v miru Abdelaziz," je Marseille zapisal na omrežju X, medtem ko je PSG dodal, da je v klubu "velika žalost" ob novici o njegovi smrti.

V Franciji naj bi utrpel nenaden srčni zastoj

Barrada, rojen v Franciji, je kariero začel v Parizu pri PSG, nato pa se je preselil v Španijo h Getafeju. Po kratkem času pri Al Jaziri v Abu Dabiju se je leta 2014 vrnil v Francijo k Marseillu, vendar se je po dveh sezonah odpravil nazaj v Zaliv.

Za Maroko je med letoma 2012 in 2015 zbral 28 nastopov in dosegel štiri zadetke. Igral je tudi na olimpijskih igrah leta 2012 v Londonu, ko je zadel pri remiju s Hondurasom (2:2).

Leta 2021 je končal nogometno kariero in nato živel v Franciji. Natančen vzrok smrti ni znan, maroški mediji, med njimi tudi portal morrocoworldnews, pa poročajo, da je v Franciji utrpel nenaden srčni zastoj.

Maroška nogometna zveza se je na družbenih omrežjih poklonila igralcu in njegovo smrt označila za "veliko izgubo", poroča STA.