V NK Maribor predstavljajo prvega novinca v projektu prenove moštva za spomladanski del. Maks Barišić je nova vijol’čna desetka, s pogodbo do poletja 2026.

Šuler: Gre za enega izmed najboljših posameznikov slovenske lige

“Nov obraz je Maks Barišić, ki je bil v naših načrtih že poleti, vendar nismo uspeli izpeljati posla. Tokrat se je izšlo. Zahvaljujoč ogromnemu razumevanju, ki ga je pokazal igralec, odločilna je bila predvsem velika Maksova želja, da pride v Maribor, a tudi po zaslugi odličnega sodelovanja z vodstvom Kopra, kateremu namenjamo veliko zahvalo. Verjamem, da so s prestopom tudi oni izpeljali odličen posel. Vemo, kaj nam Maks prinaša. Gre za enega izmed najboljših posameznikov slovenske lige, značajsko močnega in izoblikovanega igralca, ki ve, zakaj je na igrišču in dela razliko”, o prvi potezi za vijol’čno 2024 športni direktor Marko Šuler.

“Prevzel bo dres s številko 10, ki je v Mariboru nekaj časa ni nosil nihče. Z namenom. Maks se bo moštvu pridružil januarja in prinaša novo razsežnost. Kot nekdo, ki lahko trka tudi na reprezentančna vrata, bo imel pomembno vlogo, katero bo, verjamem, tudi upravičeval na igrišču,” še je ob tem povedal.

Zgodba, ki jo je v preteklih dneh zaznamoval velik medijski odtis, se je razpletla na obojestransko željo. Maks Barišić, 28-letni krilni napadalec, ki je ob prvem odhodu iz rojstnega Kopra osem let preživel na italijanskih igriščih (najdlje je bila njegova postaja Catania, eno sezono, v mladinski konkurenci, tudi kot član AC Milana), bo z novim letom novi prebivalec mesta ob Dravi.

Barišić je zelo zadovoljen, da je tukaj

“Veliko je bilo zapisov o mojem prestopu iz Kopra, na koncu sem se odločil za Maribor. Res sem zadovoljen, da sem tukaj. Prihajam zelo motiviran, da pomagam pri namenu, da se Maribor spet dvigne na nekdanje zmagovite poti. Cilji v prvi polovici sezone niso bili uresničeni, toda vsem ekipam se dogajajo vzponi in padci. Prepričan sem, da se bo Maribor slej kot prej vrnil na vrh slovenskega nogometa. Spomini, ko sem bil na nasprotni strani, so lepi. Na stadionu se je vedno zbralo veliko ljudi, ozračje odlično. To so tekme, na katerih se kot nogometaš najboljše počutiš, zato sem še toliko bolj vesel, da bom odslej vsak drugi vikend del te zgodbe,” je pojasnil dosedanji član Kopra, ki je izpustil končnico jesenskega dela, vendar se je že lotil delovnega procesa, da pride pripravljen na priprave.

“Imel sem manjšo poškodbo, a verjamem, da bom lahko začel aktivnosti z ekipo. Potrudil se bom, da pridem v ustreznem stanju na zbor in prvi trening. Prihajam v najboljših nogometnih letih, dobrodošlo je spoznanje, da sem kot nogometaš že pridobil precej izkušenj, tudi med igranjem v Italiji. Težo vijoličastega dresa bom še občutil, a sem prepričan, da bom užival na igrišču, da bomo uspešni in z dobrimi igrami privabili na tribune še več navijačev. Pri tem pa bom storil vse, da bi prispeval svoj delež, z zadetki in asistencami.”