Smučarske skakalke bodo po domačem nastopu na Ljubnem sezono svetovnega pokala danes nadaljevale v nemškem Willingenu. Izjemno pomembna bo tekma, ki se začne ob 12.15, tudi za slovensko šampionko Niko Prevc, ki močno vodi v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Današnja predstava ključna za  mirno nadaljevanje

Po 13 tekmah oziroma polovici sezone ima tekmovalka iz Dolenje vasi v Selški dolini 174 točk prednosti pred Japonko Yuki Ito in že 202 pred Avstrijko Evo Pinkelnig. Willingen bo zato prva priložnost, da si zagotovi mirno nadaljevanje v letu 2024.

Ob Niki Prevc so za tekmo prijavljene še Taja Bodlaj, Ajda Košnjek, Katra Komar in trenutno šesta dama pokala Nika Križnar. Še kako pomembna bo tudi zanje vsaka točka, saj se Slovenke z Avstrijkami borijo za skupno zmago v pokalu narodov. Slovenska prednost trenutno znaša 71 točk.

Skakalnica v Willingenu, kjer najboljši skačejo 150 metrov in več, bo nato ob 16. uri gostila še moško tekmo s slovenskimi junaki letalnice v Kulmu Lovrom Kosom, Timijem Zajcem, Žakom Moglom ter Domnom in Petrom Prevcem.

STA