Mlada mariborska športnica Anja Bezlaj se bo kmalu začela pripravljati na nov, velik izziv. Pred vrati so namreč ICG Dageu Korea (International childen games), kjer bo s soplavalci in soplavalkami PK Branik od 5. do 10. julija zastopala mesto Maribor, saj je plavanje še vedno prva ljubezen.

Jabolko ne pade daleč od drevesa

Njena mami Nina je nekdanja plavalka in Anja je dokaz, da jabolko ne pade daleč od drevesa. Mamino ljubezen bo plavanja je podedovala, vmes pa odkrila še ostale prvine atletike, jim dodala kolesarske treninge in trenutno tekmuje v mnogih posamičnih in kombiniranih disciplinah.

Anja je plavati začela že pred osmimi leti. Športa se je najprej lotila v Rušah in kmalu ugotovila, da pri tem uživa. Začela je z bolj resnimi treningi v Pristanu, kjer je začela s tekmovanji in kmalu ugotovila, da ji je plavanje pisano na kožo. Po nekaj tekmovanjih je kazalo, da gre za veliko ljubezen, ki je ne bo kar tako spustila.

Kot je za nas pojasnila je njen paradni konj akvatlon, ker ji gresta tek in plavanje najbolje. “Ampak pridno že treniram tudi na kolesu, da bom čim boljša.”

Uspehi in tekmovanja se kar vrstijo

Že maja je bilo za mlado Mariborčanko pestro. Bila je namreč ena izmed slovenskih predstavnikov za Evropsko prvenstvo za mlajše mladince. Udeležbo na prvenstvu si je na podlagi izpolnitve kriterijev za C reprezentančni kader kot prva zagotovila Luna Sraka. Na izbirnem testiranju 20. maja na Kodeljevem pa so si z rezultati nastop na tekmovanju v Banyolesu od 20. do 23. julija priborili še Marcel Pavlin in Jan Peterka med fanti ter Anja Bezlaj med dekleti.

2. junija se je odpravila na Rab, kjer je tekmovala v triatlonu
19. junija se bo odpravila na Kitzbuhel Triatlon
24. in 25. junija pa se odpravlja v Španijo v kraj Almeria tekmovati s svojim Španskim klubom TriAcademy Mallorca

Izkazala se je tudi na Duatlonu Komenda 28. maja, kjer je poleg Marka Mandiča (TK Utrip) najhitreje premagala Super sprint razdaljo.

Kmalu se bo odpravila na drugi konec sveta, kjer bo zastopala Maribor

Pred mlado triatlonko pa je nov izziv. Na začetku julija se bo namreč odpravila v Korejo, kjer bo nastopila na tekmovanju ICG Dageu Korea. “Tekmovala bom v plavanju,” je za nas dejala Mariborčanka.

V nadaljevanju je še pojasnila, da se priprave na veliko tekmovanje še niso pričele: “Začeli bomo nekje dva tedna pred odhodom. Do zdaj imamo še normalne treninge, ker imamo še nekaj slovenskih tekem.” Sicer trening pred odhodom v Korejo ne bodo tako naporni, poudarek bo predvsem na štartih in obratih.

Za mlado Mariborčanko je to prvo tekmovanje tako velikega kova. “Res se veselim, ker je to izkušnja, ki jo lahko doživiš prvič in zadnjič v življenju.”