Kot smo že poročali je mladi nogometaš Niko Osterc, decembra doživel hudo družinsko tragedijo. V prometni nesreči v okolici Maribora je član kadetske ekipe vijoličastih namreč ostal brez očeta. Po poročanju portala Planetnogomet.si je komaj 16-letnega Nika dogodek pričakovano močno pretresel. Iz tega razloga so se pri njegovem klubu nemudoma odločili, da mu bodo stali ob strani in mu v teh težkih časih tudi pomagali.

Njegov agent pa je med drugim tudi potrdil, da bi naj mlad kapetan kadetske ekipe v kratkem dobil novo pogodbo. “Niku Ostercu se je zgodila velika družinska tragedija. Klub mu stoji ob strani in mu ponuja novo pogodbo,” je za Sportklub povedal Amir Ružnić.

Pomembna je podpora, ne pa želje kluba

"Želimo biti družina, družina, ki je mogoče malo drugačna in neobičajna za tako velik klub kot je Maribor. Za mene je Niko Osterc eden izmed največjih potencialov. V bistvu smo že pred več kot pol leta začeli pogovore o novi pogodbi. Je nekdo, ki je imel že prej eno zelo težko stvar – težko poškodbo. V tem trenutku se mi zdi, da je nepomembno kaj je želja Maribora. V takih situacijah je pomembno biti življenjski. Ko poznaš družino, in jaz jih poznam, se zaveš, da je treba fantu stat ob strani. Dejstvo je, da v takem trenutku fant rabi podporo in ena taka velika podpora je lahko tudi nogomet. Nogomet je lahko tisti, ki v takih trenutkih da ogromno. Ima torej našo podporo v vseh oblikah, ki jih bo potreboval. S podporo pa se na nek način pokaže tudi veličina kluba. Verjamem, da bo iz tega prišel močnejši," je na današnji novinarski konferenci povedal športni direktor Marko Šuler.