Prvi odzivi glavnega trenerja OK Merkur Maribor Sebastijana Škorca na današnji žreb.

Liga prvakov v dvorani Lukna, 2022 - Glavni trener Sebastijan Škorc. Foto: Bojan Javornik / OK Merkur Maribor

Odbojkarski klub Maribor je danes v Luksemburgu izvedel prvega nasprotnika v letošnjem evropskem pokalu Challenge. Žreb ni bil najbolj naklonjen predlanskemu državnemu prvaku, saj so že na prvi evropski oviri dobili precej neugodnega nasprotnika.

Se vrača v dvorano Tabor Kisiluk?

V Maribor prihaja najboljša ukrajinska ekipa Epicentr-Podolyany Horodok, ki je lani z vstopom velikega sponzorja, trgovinske verige, pripeljala večino ukrajinskih reprezentantov, med drugim nekdanjega igralca Maribora, Yevheniija Kisiliuka. Za enkrat še ni znano, če bo Kisiliuk podaljšal sodelovanje z ekipo iz Horodoka.

Glavnega trenerja OK Maribor Sebastijana Škorca smo prosili za prvi odziv: “Prvenstvo se zaradi vojne v Ukrajini ni odigralo do konca, a klub Epicentr Podolyany bo kljub temu igralo evropsko tekmovanje, in kot kaže, se bodo tudi začasno preselili v poljsko ligo, ki je ena najmočnejših lig na svetu.”

Merkurjevci bodo v letošnji sezoni nastopali na kar štirih frontah, ob državnem prvenstvu in pokalu, še v ligi MEVZA in evropskem pokalu Challenge. “Seveda se veselimo ponovnega igranja v Evropi, še posebej proti tako kvalitetni ekipi. Tekme se igrajo že v mesecu oktobru, tako da se moramo do takrat dobro pripraviti,” je za konec povedal trener Sebastijan Škorc, ki nam je še zaupal, da bo zbor za letošnjo sezono 1. avgusta.

Pokal Challenge 1/32 finala

EPICENTR-PODOLYANY HORODOK (UKR) – MERKUR MARIBOR (SLO)

Prva tekma bo med 11. in 13. oktobrom 2022, povratna pa teden dni kasneje. Zmagovalec bo v šestnajstini finala pokala Challenge igral proti španski CV Melilla.