V kvalifikacijah tretjega najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja bosta danes nastopila dva slovenska kluba. Nogometaši Maribora bodo v prvi tekmi 2. kroga kvalifikacij konferenčne lige ob 19.30 gostovali pri luksemburškem Differdangu, Celjani pa bodo ob 20. uri gostili portugalsko Vitorio Guimaraes.

Za Celjane, v prejšnji sezoni drugo ekipo slovenskega prvenstva, je portugalski tekmec prva evropska ovira v sezoni, saj tekmovanje začenjajo na tej stopnji. Povratna tekma bo 3. avgusta na Portugalskem.

Povratna tekma 3. avgusta

Mariborčani pa so, sicer z nekaj težavami, v uvodnem krogu preskočili malteško Birkirkaro, potem ko so doma igrali 1:1, v gosteh pa zmagali z 2:1. Zdaj jih čaka luksemburški nasprotnik, prva tekma bo na tujem, v Ljudskem vrtu bodo vijoličasti povratno igrali 3. avgusta.

Po žrebu ta teden so že znani tekmeci slovenskih klubov, če se bosta uvrstila v naslednji krog. Maribor se bo v primeru zmage v drugem krogu kvalifikacij pomeril z zmagovalcem turško-moldavskega dvoboja Fenerbahče – Zimbru, Celje pa z boljšim iz malteško-beloruskega obračuna Balzan – Neman Grodno.

Prav Balzan je že v 1. krogu izločil tretjega slovenskega predstavnika v kvalifikacijah konferenčne lige, Domžale.

STA