26. 10. 2024 Murska Sobota, Fazanerija. Prva Liga Telemach, 13. krog. Sodnik: Martin Matoša (Notranje Gorice). Pomočnika: Aleksandar Kasapović (Ljubljana) in Goran Mikača (Višnja Gora). Četrti sodnik: David Šmajc (Kranj). VAR: Rade Obrenović (Ljubljana). AVAR: Jure Praprotnik (Dobrova). Delegat: Danilo Turk (Lovenc na Dravskem polju). 

  • Strelca: 1:0 Maroša (35.), 1:1 Tetteh (90+3.).

Maribor se je točkovno izenačil z Olimpijo

Potem ko je Boštjan Cesar v prejšnjem krogu na klopi Maribora debitiral z zmago, je tokrat ekipo pripeljal do točke v Fazaneriji. Njegova ekipa v prvem polčasu ni bila nevarna, v drugem pa bolj pritiskala in izenačila v sodniškem dodatku. Črno-beli so pri 18 točkah, zadnjo je prinesel gol Amadeja Maroše, na petem mestu, Maribor pa se je točkovno izenačil z vodilno Olimpijo. Maribor, ki je lahko znova računal na povratnika po kazni Jana in Žigo Repasa ter tudi Luko Krajnca, zaradi kartonov pa je pogrešal Lana Vidmarja, je uvodoma imel rahlo pobudo, ne ena ne druga ekipa pa v prve pol ure nista izpeljali nevarne akcije. Zaključnih strelov tudi praktično ni bilo. V 35. minuti pa se je le odprlo domačim. Mura, pri kateri je debitiral Alin Kumer Čelik (v 63. minuti je moral iz igre zaradi poškodbe), je povedla, potem ko je po podaji Daria Vizingerja z desne strani zadel Amadej Maroša. To je bil njegov četrti gol sezone.

Maribor, ki je sicer žogo imel precej več v svoji posesti, na drugi strani v prvem delu ni niti enkrat ogrozil tekmečevih vrat. Prvi omembe vreden strel pri gostih je v 48. minuti sprožil Josip Iličić, a je tudi on z 18 metrov žogo poslal čez vrata. V naslednjih minutah je spet Maribor imel več žogo v posesti, ne pa idej, kako prebiti Murino obrambo. Tudi zato je trener gostov Cesar po dobri uri igre na zelenico poslal Hilala Soudanija in Marka Božića, nato tudi debitanta Benjamina Tetteha in Karola Borysa. V 65. minuti je Sandi Nuhanović sicer dosegel nov gol za Muro, a je bil v globokem prepovedanem položaju. Maribor pa je vse bolj pritiskal, v 73. minuti je zgrešil Tetteh, malce za njim je poskusil Martin Milec, a prešibko, v 81. pa je Iličić nevarno sprožil s prostega strela z velike razdalje, Florijan Raduha pa je žogo odbil v prečko in v kot. Božić je kot naslednji poskusil v 89. minuti, spet je bil na mestu Murin vratar, v tretji minuti sodniškega dodatka pa je Maribor le izenačil, ko je z roba kazenskega prostora z lepim strelom v zgornji kot vrat zadel Tetteh. Mura bo v 14. krogu prihodnjo nedeljo gostovala pri Bravu, Maribor pa bo dan prej gostil Radomlje.

MURA: Raduha, Cipot, Proleta, Sadriu, Kumer Čelik (63' Zogkos), Kurtovič, Vrbanec, Maruško, Nuhanović, Vizinger, Maroša (77' Tripi). Klop: Kolić, Šumenjak, Tripi, Antolin, Olson, Zogkos, Koren, Jelovica. Trener: Oskar Drobne.

NK MARIBOR: Jug, Širvys, M’Bondo, Krajnc, Milec, J. Repas, Ž. Repas (69' Borys), Grlić (61' Božić), Iličić, Ojo (61' Soudani), Mbina (69' Tetteh). Klop: Bergsen, Pridgar, Sikošek, Rasheed, Vrhovec, Borys, Osterc, Božić, Barišić, Soudani, Komáromi, Tetteh. Trener: Boštjan Cesar.