Začenja se novo leto s spremembo v Odbojkarskem klubu Merkur Maribor. S 1. januarjem 2024 se podjetje Merkur umika kot generalni sponzor, kar pomeni tudi spremembo imena kluba, poroča SportKlub.

Izguba generalnega sponzorja zabodla klub v proračun

Po večletnem sodelovanju, ki je privedlo do osvojitve naslova državnega prvaka v sezoni 2020/2021, žalostno zaključujejo to obdobje. Klub bo v preostanku sezone skrbno načrtoval izdatke in izraža upanje, da bodo kmalu našli novega sponzorja.

Kljub izzivom v klubu z optimizmom zrejo v prihodnost, še posebej, ker se bliža visok jubilej, "100 let igranja odbojke v mestu." Kljub proračunskim izzivom v primerjavi s tekmeci, kot sta ACH in Calcit, so Mariborčani v prvem delu prvenstva osvojili tretje mesto. Zabeležili so osem zmag in šest porazov. Treba pa je poudariti, da v Mariboru igrajo številni reprezentanti, kar dodaja vrednost njihovi ekipi.

V mariborski odbojkarski ekipi so pomembno vlogo odigrali številni domači igralci, kot so Rok Možič, Uroš Planinšič, Rok Bračko, Janez Janž Kržič, Miha Fink, Gregor Pernuš in Žiga Kumer. Njihov vpliv sega tudi v reprezentanco, kar se odraža v karieri Alena Pajenka in drugih, ki so pustili pečat v slovenski odbojki.