Šport

Maribor popustil po dveh golih prednosti, Rogaška do izenačenja

Uredništvo , 20.08.23 ob 19:36

Kljub prvotni prednosti se je tekma končala v izenačenju.

Maribor popustil po dveh golih prednosti, Rogaška do izenačenja

Nogometaši Rogaške in Maribora so se v 5. krogu Prve lige Telemach v Krškem razšli z neodločenim izidom 2:2 (0:1). Mariborčani so med tednom pričakovano izpadli iz evropskih tekmovanj proti Fenerbahčeju, obenem pa ostali brez enega ključnih členov Ivana Brnića, ki se je preselil k Olymiacosu. Zdelo se je, da to ekipe Damirja Krznarja ne bo toliko pretreslo, da bi lahko Slatinčani proti njej pripravili kakšno presenečenje, posebej po tem, ko so Mariborčani po zadetkih Marka Božića vodili že z 2:0.

* Stadion Matije Gubca, sodniki: Balažič, Praprotnik, Pospeh.
* Strelca: 0:1 Božić (43.), 0:2 Božić (47.), 1:2 Pavlović (75.), 2:2 Pavlović (83.).
* Rogaška: Baždarić, Braut, Pirtovšek (od 53. Mihalić), Kurtović, Rantuša Lampreht, Majcenić, Thalisson (od 80. Flis), Benedičič, Majcen (od 60. Pavlović), Miljanić (od 80. Satchwell), Vinogradac (od 60. Korošec).
* Maribor: Jug, Milec, Mitrović, Šoštarič Karič, Strajnar (od 86. Urata), Pihler (od 46. Lorber), Laušić, Repas (od 86. Antolin), Božić, Iličić (od 63. Skuka), Jakupović.
* Rumeni kartoni: Thalisson, Satchwell; Laušić.
* Rdeči karton: /.

Toda izbranci Oskarja Drobneta so se po zaslugi dveh golov Andreja Pavlovića, to sta bila sploh prva zadetka Rogaške v sezoni, vrnili v igro in na koncu prišli do svoje prve točke v sezoni. Kljub tej ostajajo na zadnjem mestu, medtem ko je Maribor z desetimi na vrhu lestvice, ni pa več stoodstotne ekipe v prvi ligi.

Za vijolične je najprej kazalo odlično

Slatinčani so si že v tretji minuti priigrali izvrstno priložnost, iz bližine streljal Vice Miljanić, vendar je Ažbe Jug dobro posredoval. Sledila sta še dva poskusa Slatinčanov, nato pa so se prebudili tudi vijolični, prevzeli pobudo in prišli do nekaj strelov, ki pa so bili preslabi za spremembo izida. Predvsem Marin Laušić je trikrat streljal, vsakokrat pa nenatančno, najbližje je bil v 22. minuti, ko je žoga le za nekaj centimetrov zgrešila vratnico.

V 24. minuti je moral spet posredovati Jug po strelu prek glave Roka Kurtovića, tri minute pozneje pa je na drugi strani le malce zgrešil cilj Arnel Jakupović. Še nevarnejši je bil poskus Marka Božića v 39. minuti z roba kazenskega prostora, ko je Vice Baždarić s konicami prstov toliko preusmeril žogo, da je ta na koncu oplazila vratnico.

Je pa prav Božić poskrbel za vodstvo Maribora v 43. minuti, ko je unovčil natančno podajo Josipa Iličića z desne strani. Božić je bil tudi tisti, ki je v 47. minuti podvojil mariborsko prednost, takrat ga je z lepo podajo v globino našel Marcel Lorber, Božić pa je nato rutinirano zadel. V 51. minuti so imeli tudi domači izvrstno priložnost za zadetek, vendar je Lorber posredoval na golovi črti, malce pozneje pa Miljanić zgrešil še z glavo.

Mariborčani zaspali po drugem golu

Nadaljevanje je bilo mirnejše, posest žoge je bila na strani 16-kratnega slovenskega prvaka, ki je dvakrat poskusil prek Jana Repasa in Lorberja, a neuspešno, Repas je meril tudi v 74. minuti, takrat je moral spet posredovati Baždarić, tako kot po uigrani akciji po kotu in strelu Martina Milca minuto zatem.

Prav Milec pa je takoj zatem izgubil žogo proti Alenu Korošcu, ki je podal pred gol, od koder je zadel Andrej Pavlović. Isti igralec je v 83. minuti poskrbel še za izenačenje, ko je z glavo unovčil dolgo podajo Roka Kurtovića v kazenski prostor.

Rogaška bo v 6. krogu v soboto gostovala pri Kopru, Maribor pa bo gostil Domžale, poroča STA.

potres
Zjutraj Slovenijo ponovno stresel potres
Slovenija
Zjutraj Slovenijo ponovno stresel potres
Uredništvo , Danes ob 07:50
Dnevna
Kdaj z vlakom iz Maribora v Ljubljano le v uri in pol?
problematični prometni režim
FOTO: Zakaj križišče na limbuški obvoznici ni krožišče?
Negotov položaj občin
Vedno večji računi za obvezne naloge, kaj bo pa z investicijami?