Vijoličasti enajstič na priprave v turški Belek. Marko Šuler napovedal, da se jim bo lanski napadalec Olimpije pridružil že prvi dan.

Vijoličasti se jutri podajajo v Turčijo na zdaj že tradicionalne priprave v Belek. Enajstič zapored. Eno ključnih vprašanj bo že ob sredinem preštevanju: kdo vse bo na letalu, ki bo odletelo ob 10. uri dopoldan iz mariborskega letališča. In, morda še bolj, koga na njem ne bo.

Ne bo Roberta Voloderja, ki bo slej ko prej tudi uradno odšel, po naših informacijah v ZDA v Kansas. Da bo odšel, je napovedal tudi športni direktor Marko Šuler. Ne bo tudi Andreja Kotnika, ki je uradno suspendiran, klub pa mu še naprej pol leta pred iztekom pogodbe išče novo sredino. Ne bo pa niti Đorđeta Ivanovića, 26-letnega srbskega napadalca, ki je v prejšnji sezoni suvereno igral v Olimpiji in nato odšel v belourski Šahter Soligorsk, zdaj se ga pa že skoraj uradno povezuje s prihodom v klub.

Šuler čaka le še na papir

»Čakamo le še na en papir, v sredo se nam bo pridružil v Turčiji,« je za Ekipo SN dejal Šuler o prihodu Ivanovića. Srbski napadalec, ki je v lanski sezoni za Olimpijo zabil 11 ligaških golov na 34 tekmah, bo najbrž najbolj odmevna okrepitev zimskega prestopnega roka, v katerem je doslej klub okrepil švedski branilec Max Watson, ki pa bo bolj zamenjava za Voloderja.

Šuler obenem, kot je izjavil, še pušča odprto vprašanje na mestu zadnjega veznega igralca po odhodu Blaža Vrhovca. Maribor je v nedeljo sicer odigral prvo pripravljalno tekmo, ko je na umetni travi na pomožnem igrišču v Ljudskem vrtu ugnal drugoligaški Triglav (4:0). V Beleku ga čakajo štiri preizkušnje: LASK (sobota), Crvena zvezda (torek), Voždovac (26.1.) in Levski (29.1.). Pred nadaljevanjem sezone, ki je okvirno načrtovano 12. februarja z derbijem v Stožicah, naj bi vijoličasti odigrali še generalko proti Celju.

Bo spet priprave krojil koronavirus?

V Turčijo pa očitno ne bo odšel Andrej Kotnik. Po neprimerni reakciji na edinem jesenskem nastopu proti Muri je bil suspendiran. »Treniral bo v Mariboru in si lahko poišče nov klub. Imeli smo nekaj možnosti, kje bi lahko nadaljeval kariero, a ne vem, zakaj se mu niso zdele zanimive je za Ekipo dejal Šuler. Ob začetku zimskih priprav je sicer pohvalil Kotnika in njegov odnos, češ, da ne more čezenj reči niti besede, ampak zaenkrat kaže, da bo 26-letni nogometaš čakal na iztek pogodbe do konca sezone.

Aleks Pihler, ki še vedno ni podaljšal pogodbe, ki se mu izteče po koncu sezone, se bo moštvu očitno pridružil naknadno, saj je še vedno v rehabilitaciji. Neuradno pa zna manjkati še kdo – zaradi virusa. Spomnimo, vijoličastim so lani priprave spodletele, saj so imeli kmalu po prihodu izbruh koronavirusa.