Šport

Kranjec peti na veleslalomu v Banskem

Uredništvo , 10.02.24 ob 10:38

Druga vožnja se je začela ob 12.30.

Kranjec peti na veleslalomu v Banskem

V drugi vožnji je Žan Kranjec odpeljal napadalno in v drugi vožnji pridobil eno mesto, ter na koncu končal na petem mestu. Zmagal je Marco Odermatt, ki je vodil že po v prvi vožnji veleslaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v Banskem. Drugi je bil Olsen, tretje mesto pa je osvojil Feller

Kranjec šesti po prvi vožnji

Edini slovenski tekmovalec Žan Kranjec je ob prihodu v cilj zaostal 87 stotink sekunde za šesto izhodišče po prvem teku.

Na vseh petih veleslalomih je točke osvojil Kranjec, ki se je trikrat zavihtel na oder za zmagovalce. Tretji je bil na obeh tekmah v Alta Badii, tretje mesto je osvojil tudi na nočni tekmi pod reflektorji v Schladmingu.

Prvo progo postavil slovenski trener

Slovenski as je zaokrožil elitno sedmerico. Na postavitvi slovenskega trenerja Klemna Berganta (+0,30; +0,64; +0,50) se je dobro znašel, na nobenem od odsekov sicer ni bil hitrejši od vodilnega Švicarja. Njegov zaostanek je znašal 87 stotink sekunde, kar ga je ob prihodu v cilj postavilo na četrto mesto.

Vodstvo Odermatta je skorajda ogrozil deseti na startu, Norvežan Aleksander Steen Olsen, ki je bil v prvem in tretjem odseku celo hitrejši od Švicarja, prednost pa je zapravil v ciljni strmini in z zaostankom 35 stotink prišel na drugo mesto. Nato je za dve stotinki Kranjca prehitel 12. na startu, Avstrijec Stefan Brennsteiner in ga potisnil na šesto mesto.