Slovenske plavalke so na evropskem prvenstvu v Otopeniju nastopile še v treh finalih. Katja Fain je bila šesta na 400 m prosto, Neža Klančar sedma na 50 m delfin in Janja Šegel osma na 200 m prosto.

Najboljša med Slovenkami je bila na koncu v nedeljo Mariborčanka Katja Fain, ki je na 400 m prosto stopnjevala jutranji dosežek, izid 4:04,76 pa je pomenil šesto mesto. Vse do konca se je borila s Portugalko Francisco Martins za peto mesto.

Prva četverica pa je med seboj odločala o kolajni. Dolgo je kazalo, da bo Rusinja Anastazija Kirpičnikova, ki nastopa za Francijo, osvojila še tretje zlato, a ji ga je v finišu za pičlih šest stotink sekunde speljala Italijanka Simona Quadarella. Bron je osvojila Belgijka Valentine Dumont, ki je pred tem odpovedala finale na 200 m prosto.

Janja Šegel je po odpovedi Dumontove dobila priložnost na 200 m prosto, ki pa je ni izkoristila za več kot osmo mesto in izid 1:56,18. Zmagala je Britanka Freya Anderson, ki je na zadnjih 50 metrih premagala Čehinjo Barboro Seemanovo. Bronasta je bila druga Britanka Freya Colbert, njen izid 1:54,07 pa je že več kot pol sekunde slabši od slovenskega rekorda Katje Fain.

Še četrtič, tretjič v posamični disciplini, pa se je v finalu na tem prvenstvu predstavila Neža Klančar in na 50 m delfin osvojila sedmo mesto. V polfinalu dosežen državni rekord je s 25,57 zgrešila za tri stotinke sekunde.

Na vrhu sta si zlato razdelili Grkinja Ana Ntuntunaki in Nizozemka Tessa Giele s 25,10, šest stotink počasnejša je bila na tretjem mestu Švedinja Sara Junevik.

V nekoč najbolj “slovenskih disciplinah”, na 100 m mešano in 50 m prsno, sta se zmag veselila Avstrijec Bernhard Reitshammer in Italijan Nicolo Martinenghi. Njegov rojak Lorenzo Mori je bil najhitrejši ob tesni odločitvi na 200 m hrbtno. Italijanski dan je nadaljeval Alberto Razzetti z zlatom in rekordom prvenstev 3:57,01 na 400 m mešano, kar je z 28,86 uspelo tudi Benedetti Pilato na 50 m prsno.

Francoz Maxime Grousset je preprečil nadaljnje odmevanje “Italia, Italia” v dvorani in na zadnjih 25 metrih odnesel zlato Italijanu Alessandru Miressiju na 100 m prosto, ločilo pa ju je šest stotink sekunde