Slovenska smukaška šampionka Ilka Štuhec se je pokazala v najboljši luči na današnjem uradnem preizkusu proge pred sobotnim smukom za točke svetovnega pokala alpskih smučark v Val d’Iseru v Franciji. Štuhec je na uradnem treningu smuka ubrala najhitrejšo linijo med vratci. Za prvi čas treninga je porabila 1:46,05 minute.

V Val d’lseru že zmagala

Slovenka se je uvrstila pred tri Švicarke. Zaostanek Jasmine Flury na drugem mestu znaša 22 stotink sekunde, Corinne Suter na tretjem mestu zaostaja 58 stotink sekunde, Lara Gut-Behrami na četrtem pa 82 stotink. Nemka Kira Weidle je peta (+0,86), zmagovalka smukaškega seštevka v minuli zimi Italijanka Sofia Goggia na šestem mestu zaostaja 96 stotink sekunde.

Štuhec je v Val d’Iseru že zmagala. Pred sedmimi leti je vpisala dvojček zmag, ko je bila najboljša v alpski kombinaciji ter nato še najhitrejša na specialnem smuku.

Val d’Isere bo v soboto z začetkom ob 10.30 prizorišče drugega ženskega smuka v tej sezoni. Na prvem v St. Moritzu je zmago slavila Američanka Mikaela Shiffrin, ki jo tokrat ni na seznamu nastopajočih.

Zaradi težav s premehko progo smučarkam v četrtek v Val d’Iseru niso dovolili preizkusa proge. Današnji trening je tako bil edini preizkus pred sobotno uradno tekmo v smuku.

STA