Nikola Kalinić, nekdanji hrvaški nogometni reprezentant, napadalec Blackburna, Fiorentine, Milana, Rome, Verone in Atletica Madrida, vendarle še ne bo končal kariere. Z matičnim klubom, splitskim Hajdukom, je podpisal pogodbo do konca sezone.

Igral bo praktično brezplačno, s klubom se je, kot poroča španski dnevnik Marca, dogovoril za mesečno plačo v višini enega evra.

Petintridesetletni napadalec, ki ga je selektor Zlatko Dalić med svetovnim prvenstvom v Rusiji iz hrvaške reprezentance izključil zaradi neprimernega vedenja, se je v Hajduk vrnil že lani.

A takratni trener splitske ekipe Ivan Leko se je njegovim veščinam odrekel, tako da je kazalo, da mu ne bo preostalo drugega, kot da konča kariero. Toda novi trener Mislav Karoglan meni drugače, prepričan je, da izkušeni nogometaš še lahko pomaga ekipi v boju za prvaka.

Hajduk po jesenskem delu hrvaškega prvenstva vodi na lestvici, pred Rijeko ima s tekmo več šest točk prednosti, pred glavnim tekmecem, zagrebškim Dinamom, pa ob dveh tekmah več sedem točk prednosti.

STA