Šport

Hadalin v Wengnu osvojil 27. mesto

Uredništvo , 15.01.23 ob 14:47

Na današnjem slalomu v Wengnu je zmagal Norvežan Henrik Kristoffersen.

Hadalin v Wengnu osvojil 27. mesto

Norvežan Henrik Kristoffersen je zmagal na današnjem slalomu alpskih smučarjev za svetovni pokal v Wengnu. V drugi vožnji je prehitel domačina Loica Meillarda, ki je na drugem mestu zaostal 0,2 sekunde. Tretji je bil še en Norvežan Lucas Braathen (+0,49). Edini Slovenec Štefan Hadalin je osvojil 27. mesto, za zmagovalcem je zaostal 6,24 sekunde.

Hadalin je kot zadnji iz prve vožnje ujel finale današnje tekme, zaostanek za vodilnim po polčasu je znašal 5,65 sekunde. Tako kot v prvi vožnji, ko je zdrsnil v drugem ovinku, se je tudi v drugi moral reševati, saj je na polovici proge zdrsnil in lovil naslednji količek.

Iz težav se je rešil, a na tem mestu izgubil veliko časa, tako da je na koncu kljub ugodnim pogojem za prve tekmovalce na drugi progi uspel prehiteti le tri tekmece, od teh sta dva odstopila.

Dramatična končnica

Na vrhu današnje razvrstitve se je odvila dramatična končnica, v kateri je bil najhitrejši Kristoffersen. Kot drugi po prvi vožnji je prevzel vodstvo in v cilju čakal na vožnjo Meillarda, ki v spodnjem delu ni mogel držati tempa Norvežana.

Na stopničkah za zmagovalce sem jima je pridružil še Braathen, ki je obdržal tretje mesto po prvi vožnji.

Z zmago je Kristoffersen skočil na prvo mesto razvrstitve svetovnega pokala v slalomu. Zbral je 320 točk, deset več od Braathna. Avstrijec Manuel Feller, ki je odstopil v prvi vožnji, je tretji z 241 točkami.

STA

Veliki petek
Dan žalovanja: Dan, ko je trpel in umrl na križu
map beljakovine
Vse, kar morate vedeti o MAP beljakovinah!
Lajfstajl
Vse, kar morate vedeti o MAP beljakovinah!
Oglasno Sporočilo, Danes ob 08:00