Šport

Gledalec z žaljivkami nad odličnega Dončića, ki Dallasa ni mogel rešiti poraza

Uredništvo , 25.01.24 ob 07:46

Navijač Phoenixa je celo tekmo zmerjal slovenskega košarkarja, kaplja čez rob pa je bila žalitev: "Luka, utrujen si. Pojdi na tekaško stezo."

Gledalec z žaljivkami nad odličnega Dončića, ki Dallasa ni mogel rešiti poraza

V severnoameriški ligi NBA so košarkarji Dallasa doživeli nov poraz. Na krilih Devina Bookerja, ki je dosegel kar 46 točk, jih je s 132:109 premagal Phoenix. Odličen je bil vnovič Luka Dončić, ki je za poražence dosegel 34 točk, devet podaj in osem skokov, temu pa dodal dve blokadi in ukradeno žogo.

Bodo našli pot iz krize?

Odločilna je bila tretja četrtina. V drugi je Dallas pred domačim občinstvom po trojki Dončića vodil že za 16 točk (46:20), a so se gostje že do glavnega odmora približali na koš razlike. Tretji del pa je ekipa iz Arizone dobila kar s 43:20, Booker pa je samo v tem delu dosegel 22 točk in postavil osnovo za sedmo zaporedno zmago.

Tim Hardaway Jr. je za Dallas, pri katerem je manjkal poškodovani Kyrie Irving, dosegel 17 točk, za zmagovalce je Kevin Durant dosegel 12 točk in 10 skokov, Bradley Beal je dodal 20 točk.

Dončić je na tekmi poskrbel tudi za izključitev navijača Phoenixa. Ta je ves čas zmerjal slovenskega košarkarja. Kaplja čez rob pa je bila žalitev: "Luka, utrujen si. Pojdi na tekaško stezo." Prvi zvezdnik Dallasa je opozoril na ponavljajoče izzivanje, posledica pa je bila izključitev. 

A bolj kot navijač, je za Dallas pomembno, da najde pot iz krize. Ekipa je doživela četrti poraz na zadnjih petih tekmah in je s 24 zmagami na osmem mestu zahodne konference. Že v petek moštvo iz Teksasa gostuje v Atlanti.

To so ponoči v San Franciscu s 134:112 premagali igralci moštva Golden State Warriors. Obe ekipi sta se na tekmi poklonili tudi prezgodnji smrti srbskega pomočnika trenerja Dejana Milojevića, ki je nepričakovani umrl za posledicami srčne kapi. Golden State je zaradi tragičnega dogodka prestavil kar dve tekmi.

STA

Prometna varnost
Vozniška dovoljenja na kmalu tudi na mobilnih telefonih
računalniki
Afera računalniki: Znano komu v roke prvih 3000 prenosnikov
Preiskovalna komisija
Sršen pred komisijo DZ: Ni bilo vmešavanja v odločitve o oglaševanju