Šport

Gajser prvič po vrnitvi med najboljšimi tremi

Uredništvo , 12.08.23 ob 18:16

Šestindvajsetletni Gajser, sicer štirikratni svetovni prvak v razredu MXGP, je bil že na obeh današnjih treningih hiter.

Gajser prvič po vrnitvi med najboljšimi tremi

Slovenski zvezdnik motokrosa Tim Gajser (Honda) je v kvalifikacijah razreda MXGP za veliko nagrado Švedske v Uddevalli končal na drugem mestu. S tem je prvič po vrnitvi pred slabim mesecem dni po zimskem zlomu stegnenice končal med najboljšimi tremi. Kvalifikacije je dobil vodilni v skupnem seštevku, Španec Jorge Prado (GasGas).

Šestindvajsetletni Gajser, sicer štirikratni svetovni prvak v razredu MXGP, je bil že na obeh današnjih treningih hiter, tudi v kvalifikacijah pa je po dobrem startu zadržal položaj za Pradom.

Za Špancem je na koncu zaostal slabih deset sekund. Tretje mesto je pripadlo Švicarju Jeremyju Seewerju (Yamaha) z zaostankom 12 sekund.

V skupnem seštevku je Gajser z novimi devetimi točkami zdaj zbral 87 točk, kar po izpuščenih 11 dirkah SP zadošča za 22. mesto. Na vrhu je Prado s 730 točkami. Najbližji zasledovalec, Francoz Romain Febvre (Kawasaki), je po današnjem petem mestu v kvalifikacijah zdaj pri 628.

Gajserju proga v Uddevalli zelo ustreza, saj je tam slavil leta 2017 v MXGP in 2015 v MX2. Drugi je bil v kraljevskem razredu še v letih 2022 in 2019. Prva vožnja se bo v nedeljo začela ob 14.15, druga pa ob 17.10.

Drugi slovenski predstavnik Jan Pancar (KTM) je v razredu MX2 zasedel 17. mesto, potem ko kvalifikacijske preizkušnje ni končal. Najhitrejši je bil Norvežan Kevin Horgmo (Kawasaki). Vožnji v razredu MX2 bosta v nedeljo ob 13.15 in 16.10.

STA

serija
Fenomen Skrito v raju: Serija osvaja srca gledalcev
smučarski skoki
Peter Prevc ponovno poletel do drugega mesta
Slovenija
Peter Prevc ponovno poletel do drugega mesta
Uredništvo , Danes ob 17:53
skoki
Nika Prevc ponovno na zmagovalnem odru
Šport
Nika Prevc ponovno na zmagovalnem odru
Uredništvo , Danes ob 15:26
Poimenovanje
Od kod ime … Greenwich?
Maribor
Od kod ime … Greenwich?
Jerneja Potočnik, Danes ob 13:51