Turnirsko leto 2022 se je za Teniški klub Branik Maribor zaključilo z odličnim uspehom njihovih najmlajših, in sicer na finalnem turnirju do 12 let, kjer so slavili Jaka Brolih, Uma in Isa Vreže.

Vrhunski rezultat je dosegla šele 14 letna slovenske reprezentantke Alja Senice s polfinalom na državnem prvenstvu do 18 let, ki je potekal na TK Branik.

Tudi leto 22023 bo obetavno

Tako odlično kot se je končalo leto 2022, se je začelo tudi leto 2023. Že januarja je postreglo z dvema odličnima turnirjema, ki bosta potekala na TK Branik. Eno je turnir se je odvil med 7. in 14. januarjem 2023. Takrat je namreč potekalo državno prvenstvo za dekleta in fante do 16 let. Med 21. in 28. pa je potekal mednarodni turnir IFT za dekleta in fante do 18 let.

Konec meseca marca (19-26.3.2023) bodo na igriščih TK Branik gostili ženski profesionalni turnir z nagradnim skladom 40.000$. Pričakujejo močno mednarodno konkurenco na kateri bomo lahko spremljali igralke, ki se gibljejo okoli 100. mesta na svetovni teniški lestvici.

V mesecu maju sledi mednarodni turnir do 14 in 16.let z več kot 60.letno tradicijo – Bergantov memorial.

V začetku maja bo TK Branik gostili DP za člane in članice z nagradnim skladom.

V juniju pa bodo gostili še dva tedenska turnirja DP do 12.let ter Tradicionalni Fredijev memorial do 12.let.

V juliju bo v Mariboru na sporedu OFEM, ki ga že vsi nestrpno čakamo in v TK Branik nanj zavzeto pripravljajo že od lanskega oktobra.

Poletno turnirsko sezono pa bodo zaključili s 25.000$ profesionalnim turnirjem za moške, ki se je že lansko leto pokazal kot uspešen.

“V Novembru se je našemu klubu pridružil biser slovenskega tenisa slovenski reprezentant Žiga Švec, katerega cilj je že v letu 2023 igranje na mladinskih Gran Slamih. Trenutno na 219 mestu mednarodne lestvice do 18 let,” so sporočili iz kluba.

Izgradnja nove teniške dvorane s tremi igrišči s trdo podlago

V letu 2020 so v klubu vse moči usmerili v projektno dokumentacijo za izgradnjo nove montažne dvorane s tremi igrišči s trdo podlago ter novo teniško tribuno.

“Novo teniško dvorano s tremi igrišči s trdo podlago smo pridobili z veliko pomočjo MOM in Fundacija za šport,” so pojasnili. Konec septembra leta 2021 so pričeli z gradbenimi deli za postavitev teniške dvorane. V letu 2022 so po končanju del s tremi trdimi igrišči, je v sredini avgusta napočil velik trenutek s samo izgradnjo dolgo pričakovane teniške dvorane in njeno slavnostno otvoritvijo v začetku novembra.

Klub bo z lastnimi sredstvi izgradil novo, moderno tribuno

V sklopu Olimpijskega festivala evropske mladine (OFEM), bodo skušali z večjim delom lastnih sredstev izgraditi novo, moderno tribuno, ki ustreza vsem zahtevam za največje športne teniške dogodke. Cilj kluba je, da se takšna moderna tribuna zgradi do začetka OFEM leta 2023.

Pod oziroma na zahodni strani tribune so v načrtih vključeni prostori namenjeni za skladiščenje in fizioterapijo.

Ostranitev in izgradnja nove tribune je izredno kompleksen projekt. Klub je pridobil vso projektno dokumentacijo, popise gradbeno obrtniških del in seveda najpomembneje – gradbeno dovoljenje.