Šport

FOTO: Slovenci pometli še s Hrvati

Uredništvo , 04.09.23 ob 21:01

Slovenski moški odbojkarski reprezentanci je tokrat nasproti stala Hrvaška reprezentanca.

FOTO: Slovenci pometli še s Hrvati

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je še enkrat pokazala, zakaj je med favoriti evropskega prvenstva. Krog pred koncem predtekmovanja v skupini B si je zagotovila prvo mesto, potem ko je v četrtem krogu zabeležila še četrto zmago. Z zanesljivo igro je s 3:0 (17, 18, 14) premagala Hrvaško, ki niti v enem trenutku ni bila blizu presenečenja.

Varovanci Gheorgeja Cretuja so najbrž prikazali najboljšo predstavo na prvenstvu. Hrvate, ki so le dan pred tem presenetili Bolgare in si s tem že zagotovili nastop v osmini finala, so povsem nadigrali. Od začetka do konca so nadzorovali položaj na igrišču, vse nize so dobili gladko, za to pa se niso niti pošteno oznojili, za uspeh jim spektakularne igre niti bilo potrebno pokazati.

Hrvati, ki imajo veliko povezav s slovensko odbojko, a tokrat niso igrali z vsemi najboljšimi, so bili sicer v medsebojnih pogovorih po besedah slovenskega libera Janija Kovačiča vsaj v šali pogumni v napovedih, a prave grožnje vendarle niso predstavljali. Slovenci so bili vsaj za razred boljši tekmec, prevladovali so v vseh elementih.

Cretu si je ob koncu drugega in v tretjem nizu lahko privoščil, da je v igro poslal rezerviste (Nik Mujanović, Danijel Koncilja, Žiga Štern, Sašo Štalekar, Rok Bračko), ki pa niso popuščali in so do konca tekme prednost samo še večali.

Slovenija se bo v torek pomerila še z Bolgarijo, a vsaj za njo tekma večjega pomena ne bo imela.