Iz Dakarja v Savdski Arabiji so sporočili dobro novico. Simon Marčič je danes uspel najeti drug pogonski agregat, kar pomeni, da bo zagotovo na štartu 7. etape. Pustolovščina na Mariborčanovem 10. Dakarju se torej nadaljuje.

Mariborčan zaradi težav z motorjem ni imel veliko počitka

Jutri čaka tekmovalce ena najdaljših etap letošnjega Dakarja – skupno 873 km iz Riyadha do Al-Duwadima, od katerih je kar 483 km tekmovalnih. Ta etapa bo izredno zahtevna, ne samo zaradi dolžine, ampak tudi zaradi spremenljive podlage in izredno zahtevne navigacije. Prične se v kanjonskem labirintu, s številnimi spremembami smeri, potem pa kamnita podlaga počasi preide v peščeno, z zaključkom na sipinah.

Zahtevnost in dolžina etape po dnevu počitka odpira vrata vsem tistim, ki v prvem tednu niso pokazali vsega, s čimer so prišli na Dakar. Stiskajmo pesti, da bo med njimi tudi Mariborčan, ki danes sicer ni imel veliko počitka, saj se že večino dneva ukvarja z motorjem. Vendar je njegova ekipa prepričana, da je maksimalno motiviran za drugi teden svojega jubilejnega 10. Dakarja in bo jutri pokazal pravi obraz.