Ana Bucik je v drugi vožnji slaloma na cilj prispela z 85 stotink zaostanka. med Slovenkami se je za Bucikovo v finalu izkazala tudi Meta Hrovat, ki je za drugo vožnjo napovedala popoln napad. Žal se na koncu ni uvrstila med deseterico.

V Kranjski Gori je končana prva vožnja slaloma za svetovni pokal v alpskem smučanju. Dobila jo je Švedinja Anna Swenn Larsson s časom 53,89 sekunde pred drugo Norvežanko Nino Haver-Loeseth (+0,50) in tretjo Švicarko Wendy Holdener (+0,61). Pred drugo vožnjo je najboljša Slovenka Meta Hrovat (+2,09) na desetem mestu.

Švedinja Anna Swenn Larsson je tik pred ciljem padla, sicer bi pristala na prvem mestu.

Zlato lisico si je zagotovila Slovakinja Petra Vlhova. Vlhova je do 14. zmage v karieri prišla s popolnim napadom v drugi vožnji, potem ko je bila po prvi četrta. Drugo mesto je osvojila po prvi vožnji Švicarka Wendy Holdener (+0,24), tretje pa Avstrijka Katharina Truppe (+0,89), ki se je na stopničke prebila iz petega mesta.

Slovenski finalistki, Meta Hrovat in Ana Bucik sta v drugi vožnji pokvarili svoji uvrstitvi. Ana Bucik je v drugi vožnji slaloma na cilj prispela z 85 stotink zaostanka in na koncu pristala 21. mestu. Njena najboljša letošnja slalomska uvrstitev je sicer 18. mesto, ki ga je dosegla v avstrijskem Flachauu.

“Škoda, da nisem bolj napredovala, a to je to, gremo naprej.”

Bucikova je za Televizijo Slovenija dejala, da se ji je zdelo, da je tempo dovolj visok, a očitno ni bil; menjave pa niso bile dovolj hitre za menjavo tempa. Tako se je čas se je nabiral kljub napakam. “Škoda da nisem bolj napredovala v drugi vožnji, a to je to, gremo naprej.”

Meta Hrovat je zgoraj ujela dober ritem, in v prvem delu proge dosegla prednost 15 stotink. Na cilj je prispela tretja z 18 stotinkami zaostanka, na koncu pa pristala na 11. mestu. V soboto na veleslalomu tretja Hrovatova je bila po prvi vožnji deseta, tako da njena najboljša letošnja slalomska uvrstitev ostaja deseto mesto iz avstrijskega Lienza.

Hrovatova s svojo vožnjo ni bila najbolj zadovoljna, a glede na letošnje vzpone in padce, odstope in napake, je z rezultatom kljub vsemu zadovoljna.

Shiffrinove zaradi smrti očeta ni bilo med nastopajočimi

V Kranjski Gori, ki je zaradi neugodnega vremena vskočila namesto tradicionalnega kraja izvedbe zlate lisice Maribora, zaradi smrti očeta Jeffa ne nastopa najboljša v skupnem seštevku Američanka Mikaela Shiffrin.

Američanka je po zmagi izgubila vodstvo v slalomskem seštevku, kjer ima zdaj Slovakinja pred zadnjimi tremi slalomi 20 točk prednosti.

Ostale Slovenke prepočasne za uvrstitev med trideseterico

Z zahtevno vitranško strmino, odstopilo je namreč 18 od 63 smučark, so se v prvi vožnji spopadle še štiri Slovenke, in sicer Maruša Ferk, Neja Dvornik, Klara Livk in Nika Murovec, a so bile prepočasne za uvrstitev med trideset najboljših.

Ferkova (+4,12) je bila 36., Klara Livk (+4,24) 38., Neja Dvornik (+4,31) 40., Nika Murovec (+9,26) pa zadnja od uvrščenih tekmovalk na 45. mestu. Za nastop v finalu je bilo treba smučati hitreje od časa 57,58.

Alpske smučarke se zdaj selijo v Crans Montano, kjer jih prihodnji konec tedna čakajo tekme hitrih disciplin. Naslednji tekmi v tehničnih disciplinah pa bosta v začetku marca v nemškem Ofterschwangu.