Po dolgočasnem prvem polčasu se je tekma med Rogaško in Olimpijo dogajalo veliko bolj zanimivih dogodkov.

Pravo vrelišče pa je tekma dosegla s sporno enajstmetrovko v sodnikovem dodatku. Na koncu so zmaji zmagali z rezultatom 2:0, medtem ko so na VIP-tribuni izbruhnili prepiri.

Olimpija je prišla do treh točk na gostovanju v Rogaški Slatini, potem ko je dosegla zadetke v sodnikovem dodatku drugega polčasa. Strasti so bile ob koncu zelo razgrete. Na VIP tribuni naj bi pele tudi pesti. Po poročanju portala planetnogometa.si, naj bi padali tudi udarci, padlo naj bi jih kar nekaj, nekateri so od šoka in prestrašenosti celo jokali, nastala pa je tudi gmotna škoda.  Z zmago so se Ljubljančani povzpeli na tretje mesto na lestvici s 19 točkami, kar je štiri manj od vodilnega Celja. Rogaška pa ostaja na osmem mestu s osmimi točkami.

Najbolj vznemirljiv del tekme se je zgodil v drugem sodnikovem dodatku. Glavni sodnik je po prekršku Andreja Pavlovića v kazenskem prostoru v prvi minuti sodnikovega dodatka pokazal na belo točko. Izvajalec enajstmetrovke Rui Pedro je zadel zanesljivo. Na igrišču in tribuni so se nato zaiskrili številni prepiri, kar je vodilo v izrekanje kar 12 rumenih kartonov in enega rdečega. Na koncu je tudi vratar Vodišek prejel rdeč karton, in ga je zamenjal Pirtovšek med vratnicama. Zadetek drugega rezervista Raula Florucza z leve strani z levico pa je pomenil končni rezultat 2:0 v korist Olimpije.