Šport

FOTO: Krznar pred povratno tekmo jasen: Učiti se moramo na napakah

Martina Lebar, 02.08.23 ob 18:17

V četrtek zvečer bodo mariborski nogometaši pod Kalvarijo pomerili moči z ekipo iz Luksemburga.

FOTO: Krznar pred povratno tekmo jasen: Učiti se moramo na napakah

Prva tekma v drugem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo je bila polna negotovosti in pustila občutek nezadovoljstva, kljub temu, da se je končala z neodločenim rezultatom 1:1. Nogometaši NK Maribor so proti luksemburškim pokalnim zmagovalcem FC Differdange 03 od 25. minute pa do šeste sodniškega dodatka zaostajali, nato pa je “vroči” Arnel Jakupović natančno izvedel prosti strel, izenačil in ekipo rešil iz zagate.

Povratno tekmo bodo igralci NK Maribor odigrali pod Kalvarijo, in sicer jutri ob 20.30.

Prejšnji krog kvalifikacije je bil mariborski kader zaradi viroze okrnjen. A je Krznar zagotovil, da so nogometaši zdaj zdravi in v dobrem stanju, saj so viroze mimo, prav tako bolezni niso bistveno vplivale na priprave na povratno tekmo.

Krznar: Učiti se moramo na napakah

Glede prve tekme drugega kroga kvalifikacije je Krznar dejal, da sta bili ekipi na trenutke izenačeni.  Sicer je poudaril, da je ključno učiti se na napakah, saj jih je bilo na prvi tekmi veliko: “Zmanjšati moramo število napak in moramo biti bolj potrpežljivi.”

Za uspeh proti močnim ekipam v Evropi mora ekipa bolje prepoznati ključne igralce nasprotnikov in jih učinkovito zaustaviti. Ena od pomanjkljivosti je bila tudi premalo agresivnost pri branjenju Castrovega napada, ki je povzročal težave s svojo fizično močjo in spretnostmi ena-na-ena. “Dober, sposoben igralec je. Njihova igra je prilagojena njemu.”

Ekipa se mora bolj osredotočiti na igro

Kljub nezadovoljstvu z igro na prvi tekmi Krznar ohranja optimizem in upanje. S končnim izidom 1:1 bo povratna tekma v Mariboru drugačna. Ekipa verjame, da lahko doseže boljši rezultat. V naslednjih tekmah se bodo morali bolj osredotočiti na igro, izboljšati povezanost na terenu ter povečati agresivnost in moč v dvobojih. Le tako bodo lahko uresničili svoj cilj in napredovali v 3. krog tekmovanja.