Gal Šepic (do 71kg) in Dejan Leburić (do 75 kg) bosta jutri v dvorani Tabor lovila finale prvega turnirja World Boxing Tourja. Vstopnine v dvorani Tabor ni.

Foto: Rok Hlade Weis in Janin Vezonik / BZS

Za nami so trije četrtfinalni dnevi na prvem turnirju nove boksarske lige World Boxing Tour (WBT). Prav mesto Maribor in prenovljena dvorana Tabor imajo to čast, da odpirajo nov projekt IBA. Turnirji, ki štejejo tudi za prihajajoče Olimpijske igre. Tekmovanje za enkrat poteka brezhibno, borbe si vsak dan ogleda več kot 8000 ljudi na Youtubeu krovne boksarske organizacije.

 V dvorani Tabor je vse dni prost vstop, borbe se začnejo vsak dan ob 14.00 uri. Te dni smo videli tudi številne znane obraze tega mesta, ki so si prišli ogledati največji boksarski dogodek v zgodovini Slovenije.

Domači ŽBK Maribor je izgubil v četrtfinalu oba svoja predstavnika, naša reprezentanca pa še enega aduta Nika Nikolova Vebra. V polfinale se je uspešno zato prebil Gal Šepic, ki je premagal ravno člana ŽBK Maribora, begunca iz Ukrajine Illijo Lischuka, ki že leto dni živi in trenira v Mariboru.

Celoten razpored 4. dne, 25. oktobra najdete tukaj.

FOTOGALERIJA, 3. DAN WBT Silver Belt Maribor (Foto: Rok Hlade Weis in Janin Vezonik / BZS)

Jutri Šepic in Leburić, v četrtek Petrič

Gal Šepic (BK Legionar) se bo v kategoriji do 71 kilogramov pomeril z aktualnim evropskim prvakom Vakhidom Abbasovom, Rusom, ki sicer boksa za Srbijo. Šmarčan je na vrsti v 3. borbi dneva, kar pomeni okrog 14.30. Dve borbi kasneje, pa bo v ring vstopil še Dejan Leburić (BK Knockout), ki se bo pomeril proti Avstrijcu Marcelu Meinlu, v borbi do 75 kilogramov. Od slovenskih adutov je še Nejc Petrič (do 67kg), ki se bo boril v četrtek.

Finalne borbe bodo 29. oktobra.

Vse borbe tretjega dne, WBT Silver Belt Maribor 2022