Mariborčani so novo evropsko sezono začeli z neodločenim izidom. Teoretično so bili Mariborčani bili v vlogi favorita, kar so jim pripisovale tudi stavnice. A v slovensko-malteškem obračunu je na koncu Birkirkara poskrbela, da bo povratni obračun, ki bo na sporedu v četrtek, 20.7. zelo vroč.

Jalova terenska premoč

V prvem delu vijoličastim ni šlo po načrtih. Terensko premoč so sicer imeli, tudi vratar Maecel Zapytowski je imel več dela kot domači Ažbe Jug, toda pravih nevarnih akcij za zadetek ni bilo. Zato pa so gostje šokirali tekmece v 31. minuti, ko se je Paul Mbong odločil za silovit strel z velike razdalje. S kakšnih 30 metrov je žogo poslal tik ob desni vratnici in ob nemočnem Jugu v mrežo Maribora.

V drugem delu se je nadaljevala terenska premoč domačih, a sprva brez učinka, s polpriložnostima Itsukija Urate in Ivana Brnića. V 67. minuti pa so vijoličasti le prišli tudi do zadetka. Pred tem je Mbong nepravilno oviral Marka Kolarja, sodnik je pokazal na belo točko, enajstmetrovko pa je v izenačenje spremenil Brnić.

»Izid nam daje možnost napredovanja«

Trener NK Maribor Damir Krznar je po tekmi povedal: »Dobro je, da smo prišli do zadetka. Da smo ga zabili in pustili za seboj niz brez doseženega zadetka v Evropi. Gremo na gostovanje z zame pozitivnim izidom oziroma z izidom, ki nam daje možnost za napredovanje.«

Krznar je po tekmi pohvalil ekipo, ki je po njegovem mnenju, od prve do zadnje minute igrala do konca in ni popuščala. “Bilo je težko, bolj od pričakovanega,” je še strnil misli trener vijoličastih.

Pred povratno tekmo je Krznar optimističen: “Rezultatsko in matematično so možnosti 50-50 in iz tega položaja gremo naprej. Mi verjamemo, da smo boljša ekipa in da bomo napredovali.

Ob tem je dodal: “Čaka nas vroče gostovanje, ne samo v meteorološkem smislu. Na nas je, da ohranimo mirne glave in ostanemo osredotočeni na dogajanje na terenu.”

Soudani vprašljiv za povratno srečanje

Trener Krznar je po tekmi pojasnil tudi kako hudo je s poškodbo najbolj zveneče okrepitve – Hilala Soudani-ja »Pretegnil si je ramo. Mislim, da bo vprašljiv za povratno tekmo, ampak verjamem, da ga ne bomo izgubili na daljši rok.«