Začetek nogometnega poletja odpira prvi krog kvalifikacij za evropsko konferenčno ligo. Prvi spopad vijoličastih se bo odvil prav v štajerski prestolnici, kjer bodo moči pomerili Mariborčani in Maltežani, ki so lani na malteškem državnem prvenstvu osvojili drugo mesto. Maribor je proti Birkirkari v vlogi favorita, čeprav so Štajerci izgubili prvega napadalca prejšnje sezone Žana Vipotnika, a Hillel Soudani, Xhuliano Skuka, Marko Kolar in drugi novinci bodo zapolniti napadalne vrzeli. Tudi stavnice napovedujejo zmago Mariboru.

“Moram priznati, da smo se v štabu pogovarjali med seboj, da moramo biti obrambno boljši, saj najbrž ne bomo tako učinkoviti kot v prejšnji sezoni. Veseli učinek v napadu, toda učinkovita predstava je posledica dobre igre v zvezni vrsti. Ne samo pri kreativnosti, ampak že z onemogočanjem tekmecev in uspešnih izhodih,” je za spletno stran kluba pojasnil trener Damir Krznar, ki pa je poudaril, da so za ekipo uspešne priprave.

Nasprotnika ne smejo podceniti

Kljub temu, da mariborski nogometaši nimajo veliko informacij o nasprotniku, so se dobro pripravili. “Še vedno smo v fazi priprav. Ko smo izvedeli, da je naš nasprotnik Birkirkara, smo se še vedno držali svojega načrta. Seveda smo nekaj zadev prilagodili. Obstajajo neke nianse. Nekaj ​​stvari smo spremenili že v začetnih minutah tekme, zato zdaj ne bom preveč konkreten,” je danes dejal trener.

Prva tekma bo jutri ob 21.uri

Poleg tega, da so Mariborčani izgubili prvega napadalca, na prvi in povratni tekmi na zelenico ne bo stopil Josip Iličić. Kot je pojasnil trener, zaradi bolečin, ki jih je čutil po zadnjih prijateljskih tekmah, ne bi bil pripravljen na prve kvalifikacije.

Hillel Soudani bo jutri prvič uradno zaigral za vijoličaste. “Ta mesec smo zelo dobro delali na pripravah in zahvaliti se moram trenerju in igralcem za dobre priprave. Prva tekma v Evropi ne bo lahka, seveda jo moramo vzeti zelo resno, ne smemo podcenjevati ekipe. Imamo tudi malo informacij o njih,” je opozoril novinec.