Nogometaše NK Maribor jutri ob 19.00 čaka povratna tekma kvalifikacij za Ligo prvakov.

Nogometaši NK Maribor so se danes dopoldan odpravili na naslednje evropsko gostovanje na Švedsko. Po prihodu v Stockholm bodo Mariborčani preskusili tudi igrišče na stadionu Friends Areni, kjer gostuje AIK.

Pred odhodom je na letališču Maribor Darko Milanič, trener NK Maribor, povedal: “Pričakujemo tekmo polno tempa, da bo tekma zahtevna, potrebno odigrati odločno in pametno. Gremo po zmago.” Na zadnji tekmi proti Olimpiji nekaj ključnih mož Maribor ni igralo, Milanič ocenjuje, da je to bilo dobro za igralce, da so se odpočili, saj je to sedma tekma v tako kratkem obdobju.

»Pokazali so, da imamo kvaliteto«

Na prvi tekmi prejšnji teden je prvi zadetek dosegel Rok Kronaveter že v šesti minuti. “Pričakujemo težko tekmo, njihov pritisk od začetka. Le enkrat morajo zadeti, da gredno naprej. A na prvi tekmi smo dokazali kakovost in mislim, da bomo napredovali. Zdržati moramo brez gola, a ga tudi zadeti, ker ne verjamem, da bi jih lahko veliko prejeli,” je ocenil Kronaveter.

Poudaril je, da je razplet odvisen le od njega in soigralcev. “Odvisno je od nas, kako jim bomo pustili igrati. Verjetno bo veliko navijačev, kar je za nas dodatna spodbuda, da jih premagamo in gremo naprej. Vsi vemo, kaj nam to prinaša. Tehnično smo boljši, nismo jim pustili igrati že na prvi tekmi. Veliko bo dela na igrišču, podobno kot na prvi tekmi, ko smo veliko tekali.”

Na Švedsko odpotovalo 22 igralcev

Trener NK Maribor je na gostovanje odpeljal 22 igralcev: Pirić, Handanović, Cotman, Ivković, Rajčević, Peričić, Viler, Milec, Klinar, Vrhovec, Pihler, Cretu, Ogrinec, Hotić, Kramarič, Žugelj, Požeg Vancaš, Kotnik, Kronaveter, Tavares, Mešanović in Mulahusejnović.

Zaradi poškodbe med celotnim pripravljalnim obdobjem ostaja v režimu individualnega programa Zahović, poškodovana sta Kolmanič in Uskoković, Dervišević, Bajde in Santos so ostali izven kadra.