Slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar je tekmo svetovnega pokala v smučarskem krosu v nemškem Feldbergu končal v osmini finala, tako kot že na sobotni tekmi, ko je bil na koncu 25. Danes je bil še tri mesta nižje.

Moje smučanje sploh ni slabo, vendar je nekako tako, da ko ne gre, potem ne gre. Lahko se požrem od sekiranja, lahko pa poskušam iti dalje, saj bo šlo enkrat bolje. Škoda, a upanje umre zadnje, pravijo,” je svoje nastope opisal Flisar.

O sami progi pa je povedal: “Proga danes niti ni bila tako mehka, organizatorji so opravili zelo dobro delo, glede na to, da smo na startu videli, da je 12 stopinj Celzija. Tudi meni osebno taka proga bolj paše kot ledene, pogoji za tekmovanje so bili pravzaprav odlični.

Smučarji se selijo v Sončno dolino

Tokrat so ga kljub dobremu startu v tretji skupini osmine finala prav ob koncu prehiteli Nemec Florian Wilmsmann, Američan Brant Crossan in Švicar Jonas Lenherr.

Nihče od omenjenih ni nastopil v velikem finalu, kjer je nato slavil Francoz Jean Frederic Chapuis pred Švicarjema Romainom Detrazom in Ryanom Regezom.

Tekmovalce in tekmovalke v smučarskem krosu naslednje preizkušnje čakajo prihodnji konec tedna v Rusiji v Sončni dolini (Sunny Valley).