Maribor je za konec jeseni zmagal. Na samem koncu! Jan Repas je v 91. minuti zabil gol za zmago v živčni, trdi, negotovi tekmi. Nekateri igralci so gol proslavljali kar pred sodnikom Robertom Ponisem. Vijoličasti so se tako sladko maščevali za pokalni izpad proti Domžalam in spet za eno noč prevzeli vodstvo. Jutri igra vodilni Koper še z Muro. Prvenstvo se nadaljuje 9. februarja – z derbijem v Stožicah!

Bila je trda tekma, v kateri je bilo obilo priložnosti za obe ekipi, med katerima ni veliko ljubezni. Predvsem je tekmovalnost. Blizu golu so bili eni in drugi, v središču pa je vse bolj bil Roberto Ponis. Toda zadnja beseda je pripadla – Mariboru.

Alvir spet začel

Radovan Karanović, ki pred tekmo ni želel niti misliti na to, če bo še v tej vlogi spomladi, je opravil eno spremembo v primerjavi s soboto, ko so zmagali v Celju. Namesto Roka Kronavetra spet začenja povratnik po bolehanju Marko Alvir, ki je manjkal dve tekmi, v Celju pa je vstopil s klopi. Da, v postavi je tudi Danijel Šturm.

Nič novega ni, da je Maribor imel prvo priložnost. Ognjen Mudrinski je na glavo dobil enega tistih uporabnih predložkov. Dobro je naciljal v 7. minuti, ampak cilja ni zadel. Igra je bila, kakor je rekel Karanović, tekmovalna. Tudi Domžale so spet iskale in tudi našle luknje: tako je Dejan Georgijević v 12. minuti dobil zelo uporabno žogo. Zaključek ni bil dober, je pa služilo kot opozorilo na prazne prostore.

Že minuto zatem je namreč sledil podoben prodor, le da z desne, obramba je spet visela. Kot je tudi v 19. minuti, ko je Ažbe Jug z atraktivno obrambo ubranil strel Senijada Ibričića. Da, Domžale so pokazale, zakaj Mariboru ne ležijo. Le potrditi niso tega znale.

Maribor – Domžale 1:0 (0:0)

Strelec: 1:0 Repas (91.)

Stadion: Ljudski vrt, 700 gledalcev

Sodnik: Roberto Ponis (Koper) – 3rumeni karton: Mudrinski, Vrhovec, Milec; Alić.

Kepanje z juga 

Sicer pa je v prvem polčasu prišlo tudi do prekinitve, ko je z juga stadiona priletelo med drugim kar nekaj – snežnih kep. Uradni napovedovalec na stadionu je navijače posvaril, da bo tekma prekinjena, če ne bodo prenehali.

Najlepša priložnost polčasa je prišla v 24. minuti, ko je po daljši akciji do strela prišel Danijel Šturm. Na robu kazenskega prostora je imel dovolj časa, da je plasiral žogo. Lep strel, ampak čez gol.

Mudrinskemu gol razveljavil VAR

Maribor je zabil v 32. minuti. Po strelu z leve, ko je močno pomeril Gregor Sikošek, je žogo pred golom v mrežo preusmeril povsem neoviran Ognjen Mudrinski. Toda gol je bil s posredovanjem VAR-a, kar je trajalo dalj časa in jezilo občinstvo, razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. Priložnost polčasa je tako pripadla naposled Domžalam. Georgijević je še drugič prišel do top pozicije, prelahko in pregladko. Močno je udaril, pa ni šlo v gol, ker je strel ubranil Ažbe Jug.

Ponis je dodatno razburil Maribor, ko v izteku polčasa ni pokazal na enajstmetrovko, ko je padel Jan Repas. Vijoličasti pa bi lahko povedli po kotu, a je Nemanja Mitrović za las zgrešil.

Odprto, napeto nadaljevanje

V nadaljevanju je bilo še naprej odprto. Že tretjo priložnost je imel Georgijević, ampak je bil nepozoren, Maribor pa jo je še enkrat več dobro odnesel. Zato pa so imeli v 57. minuti akcijo, ko je Mudrinski pokazal, zakaj je to, kar je. Lepo je z eno potezo pred gol poslal Šturma, ampak je pomeril tako, da je Mulalić strel ubranil.

Nato nova drama: Ibričić se je s komolcem dotaknil Vrhovca, ki je padel, a tudi tega Ponis ni kaznoval. Domžale so krenile in nato po kotu imele zicer. Damjan Vuklišević je dobil žogo in iz čiste situacije pomeril čez gol.

Maribor: Jug 7, Milec 6, Mitrović 6, Voloder 6, Sikošek 6, Vrhovec 6, Makoumbou 5, Repas 7, Šturm 6 (81. Požeg Vancaš), Alvir 6 (81. Kronaveter), Mudrinski. Trener: Radovan Karanović 7.

Domžale: Mulalić 6, Klemenčič 6, Vuklišević 4, Dobrovoljc 6, Šoštarič Karić 6, Alić 5, Husmani 6, Markuš 6 (67. Hodžić), Ibričić 6, Vuk 5 (75. Jurilj), Georgijević 5. Trener: Dejan Djuranović 5.

Igralec tekme: Jan Repas

Ne, ni bil “glavni” Ponis

To so že bile počasi zaključne žoge v trdi in živčni tekmi. Jan Repas je po dolgem kombiniranju prišel do strela, si nastavil žogo v 70. minuti in močno pomeril, toda mimo gola. Maribor je pritiskal in skušal najti Mudrinskega. In ga je, dobil je žogo na volej, odbila se je od neravnih tal, ampak tudi to je šlo čez gol.

In ko je kazalo, da bo v ospredju sodnik Ponis, je zabil na samem koncu Jan Repas. Odložena, odbita žoga. Pritekel je in mojstrsko zabil. Za zelo pomembne, predvsem pa energične tri točke. Malo gledalcev je v mrazu videlo zmago borbene in vztrajne ekipe.