Slovenske barve na 14. svetovnem prvenstvu v plavanju v 25-metrskih bazenih je v petek zastopala le državna rekorderka na 400 m prosto Mariborčanka Katja Fain. Z dosežkom 4:06,05 je bila mladinska reprezentantka na koncu 13.

S ponovitvijo rekorda bi bila peta

Veliko priložnost je zamudila tudi Fainova, saj je njen najboljši dosežek 4:02,11 in ponovitev slovenskega rekorda bi pomenila tudi peti izid kvalifikacij, za finale pa bi zadostoval izid 4:04,51.

“Zdi se mi, da bi izid bil lahko malo boljši. Ne vem, zakaj se mi ni povsem izšlo, a glede na to, da je to moje prvo člansko prvenstvo, mislim da 13. mesto za mladinko ni slabo. Z mestom sem zelo zadovoljna,” je po tekmi povedala visokorasla tekmovalka mariborskega Branika.

Fainova zadovoljna s prvenstvom

Razplet tekme je pokazal, da bi jo res dober nastop popeljal tudi v finale. “Govoriti o teoriji nima smisla. Bilo je kar je bilo. Ni bilo slabo. Bila sem 13., osvojila sem tudi 11. in 18. mesto in s celotnim prvenstvo sem lahko zadovoljna, saj sem se dvakrat uvrstila med najboljših 16,” je še dejala ena najbolj talentiranih slovenskih plavalk, ki jo že prihodnji konec tedna čaka nastop na domačem mitingu v Mariboru. Prvi naslednji velik cilj pa bo norma za nastop na svetovnem prvenstvu – olimpijski generalki – prihodnje leto v Južni Koreji.