Slovenski košarkarski zvezdnik lige NBA Luka Dončić je imel v dresu Dallas Mavericks nov blesteč večer. Štiriindvajsetletniku, ki je na teksaškem dvoboju igral s povitim palcem, je le malo zmanjkalo do 59. trojnega dvojčka v karieri. Tako je z 41 točkami ter s po devetimi skoki in podajami popeljal ekipo do zmage s 121:115 nad Houston Rockets.

Uspel mu je neverjeten met

Dončić je pri še ne 25 letih tik pred še enim dosežkom lige NBA. Ko bo dosegel 59. trojni dvojček, se bo v tej statistični prvini izenačil z legendarnim Larryjam Birdom na devetem mestu v zgodovini lige NBA.

“Včasih ga jemljemo za samoumevnega, pa ga ne bi smeli. V njegovih mislih je vedno le zmaga ekipe, vendar je on trojni dvojček na dveh nogah,” je o Dončiću po tekmi dejal trener Dallasa, Jason Kidd. Kyrie Irving je 22 od svojih skupno 27 točk za Dallas dodal v drugem polčasu.

Mavericks, ki so še v tretji četrtini zaostajali za devet točk, so 6:25 minute pred koncem prevzeli vodstvo in ga niso več izpustili iz rok. Dončiću je uspel met z eno roko preko glave s črte prostih metov, potem ko je rešil žogo. “V svoji karieri mi je od dveh poskusov zdaj dvakrat uspel takšen ‘hook-shot’,” je Dončić zadovoljno dejal po tekmi in dodal, da mu je prvič takšen met uspel v dresu slovenske reprezentance proti Švedski.

Alperen Sengun je dosegel rekordnih 31 točk v sezoni za rakete, pri katerih je šest košarkarjev zbralo vsaj deset točk. Fred VanVleet je zbral deset točk in 12 podaj. Houston je izgubili vseh šest gostovanj v sezoni.

Naslednja tekma Dallas čaka že v petek, ko bo v domači dvorani gostil še Memphis.

STA