Šport

Danes proti Nemčiji za prvo mesto v skupini, proti komu bomo igrali v četrtfinalu?

Uredništvo , 03.09.23 ob 07:33

Ob 13.10 se bodo naši košarkarji merili z ekipo iz Nemčije. Držimo pesti za naše fante!

Danes proti Nemčiji za prvo mesto v skupini, proti komu bomo igrali v četrtfinalu?

Košarkarji Slovenije bodo ob 13.10 odigrali zadnjo tekmo predtekmovanja na SP na Okinavi. Z Nemčijo se bodo merili za prvo mesto v skupini in ohranitev stoodstotnega izkupička.

Znani bodo še zadnji štirje udeleženci četrtfinala. Poleg Slovencev in Nemcev so si napredovanje med osem najboljših ekip na svetu že priigrali Američani in Litovci. Vse štiri reprezentance so po štirih odigranih tekmah še neporažene. V preostalih dveh skupinah bodo četrtfinalisti znani po zadnjih odigranih tekmah, saj imajo vse reprezentance po tri zmage in poraz.

Slovenski tabor bo spremljal razplet v skupini L, ki se križa s slovensko skupino K. Latvijci bodo igrali proti Brazilcem, Kanadčani pa s Španci. Zmagovalca se bosta uvrstila v četrtfinale. Podobno je tudi v skupini I. Italijani se bodo za napredovanje pomerili s Portorikom, Srbi pa z Dominikansko republiko.

Slovenija bo četrtfinale igrala v sredo, 6. septembra. Če bo premagala Nemčijo z drugouvrščeno ekipo iz skupine L, sicer pa proti prvi. Polfinalna obračuna sta 8. septembra, tekma za tretje mesto in veliki finale pa 10. septembra.

Proti Nemčiji smo bili uspešni 11-krat

Reprezentanci Slovenije in Nemčije imata bogato zgodovino medsebojnih dvobojev, saj sta se pomerili že osemnajstkrat. Enajstkrat so se zmage veselili slovenski košarkarji. Ekipi se redno srečujeta na velikih tekmovanjih in sta se v zadnjih dveh letih pomerili kar štirikrat. Na olimpijskih igrah v Tokiu ter na evropskem prvenstvu v Kölnu je bil uspešnejši #mojtim, v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo pa je vsaka reprezentanca zabeležila ena zmago.

“Po prespani noči se še bolj zavedamo, kako pomembna je bila zmaga nad Avstralijo. Pokazali smo naš ekipni duh in premagali zelo zahtevnega tekmeca. Tudi v najtežjih trenutkih smo stopili skupaj in igrali predvsem vrhunsko v obrambi, saj smo tekmeca do dveh minut pred koncem pustili pod 70 doseženimi točkami. Tekma proti Nemčiji bo odločala o prvem mestu v skupini. Nasprotnika dobro poznamo. Vemo, da nas čaka še ena trda, težka in močna tekma. Nanjo se bomo dobro pripravili in upam, da ponovimo našo predstavo z zadnje tekme proti Avstraliji,” je dejal Bine Prepelič