Šport

Čeferin: V mojem mandatu finala lige prvakov ne bo v Savdski Arabiji, ne bom pa večno tu

Uredništvo , 31.01.24 ob 18:51

Nedavno sta italijanska in španska nogometna zveza izvedla svoje superpokalno tekmovanje v Savdski Arabiji, ki je vložila milijarde evrov v šport.

Čeferin: V mojem mandatu finala lige prvakov ne bo v Savdski Arabiji, ne bom pa večno tu

Predsednik Evropske nogometne zveze Uefe, Slovenec Aleksander Čeferin, je na športno-poslovnem kongresu v Hamburgu poudaril, da finala lige prvakov ne bodo izvedli v Savdski Arabiji, kjer sicer v zadnjih letih organizirajo številne športne dogodke najvišje ravni. "Vsaj ne v mojem mandatu," je nemška tiskovna agencija dpa navedla Čeferina. Kot pa je pristavil prvi mož Uefe: "Ne bom pa večno tu."

Nedavno sta italijanska in španska nogometna zveza izvedla svoje superpokalno tekmovanje v Savdski Arabiji, ki je vložila milijarde evrov v šport. V nogometu so Savdijci za enormne zneske pripeljali številne zvezdnike, začenši s Cristianom Ronaldom.

Država že gosti dirke formule 1, leta 2034 pa bo najverjetneje gostila nogometno svetovno prvenstvo. Čeferin pa Savdske Arabije ne vidi kot nevarnost za evropski nogomet. Meni, da strategija podpisovanja pogodb z veliki zvezdami, ni prava.

Savdska Arabija je pogosto deležna kritik glede kršenja človekovih pravic in izrabljanja športa za izboljšanje ugleda v svetu.

"Če v glavnem kupuješ igralce, ki ne morejo več igrati v Evropi, in jih ob tem preplačaš, ali s tem razvijaš domače mlade igralce?" je dejal Čeferin in dodal: "Evropski navijači delajo dve stvari: sledijo svojim klubom in svojim reprezentancam, sledijo tekmovanjem. Ne sledijo pa igralcem."

STA

Prometna varnost
Vozniška dovoljenja na kmalu tudi na mobilnih telefonih
računalniki
Afera računalniki: Znano komu v roke prvih 3000 prenosnikov
Preiskovalna komisija
Sršen pred komisijo DZ: Ni bilo vmešavanja v odločitve o oglaševanju