Po Olimpiji se bosta danes na evropskih nogometnih zelenicah predstavila še Maribor in Celje. Na prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij za konferenčno ligo bodo vijoličasti v Istanbulu izzvali turški Fenerbahče, medtem ko bo klub iz knežjega mesta v Ljubljani gostil beloruski Neman Grodno. Obe tekmi se bosta začeli ob 20. uri.

Maribor je v 1. krogu kvalifikacij ugnal malteško Birkirkaro s skupnim izidom 3:2, v 2. pa je bil po podaljšku v seštevku dveh tekem boljši od luksemburškega Differdangea s 5:4. Fenerbahče je kvalifikacijsko pot začel v 2. krogu in tam s skupnih 9:0 ugnal moldavski Zimbru.

Na papirju je Fenerbahče izrazit favorit proti Mariboru. Kot je pred odhodom dejal trener Krznar, je cilj mariborske ekipe parirati Fenerbahče v vseh segmentih igre. “Močna ekipa z izjemnimi igralci so. Morali bomo biti na našem najvišjem nivoju dosedaj, da bomo odšli iz Istanbula in v Mariboru čakali ‘Fener’.”

Celje proti beloruskem predstavnikom

Celjani so boj za nastop v konferenčni ligi začeli v 2. krogu in presenetljivo izločili Vitorio iz Guimaraesa. Portugalske predstavnike so v skupnem seštevku, na drugi tekmi so igrali podaljške, premagali s 5:4.

Beloruski predstavnik, ki bo s Celjani meril moči v ljubljanskih Stožicah, je v dosedanjem poteku tekmovanja izločil lihtenštajnski, a v švicarski ligi nastopajoči Vaduz (3:2) in malteški Balzan (2:0). Slednji je sicer v 1. kvalifikacijskem krogu premagal Domžale.