Šport

Bodo Mariborčani uspeli presenetiti turškega velikana?

Uredništvo , 10.08.23 ob 09:31

Vijoličasti bodo v Istanbulu izzvali turški Fenerbahče.

Bodo Mariborčani uspeli presenetiti turškega velikana?

Po Olimpiji se bosta danes na evropskih nogometnih zelenicah predstavila še Maribor in Celje. Na prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij za konferenčno ligo bodo vijoličasti v Istanbulu izzvali turški Fenerbahče, medtem ko bo klub iz knežjega mesta v Ljubljani gostil beloruski Neman Grodno. Obe tekmi se bosta začeli ob 20. uri.

Maribor je v 1. krogu kvalifikacij ugnal malteško Birkirkaro s skupnim izidom 3:2, v 2. pa je bil po podaljšku v seštevku dveh tekem boljši od luksemburškega Differdangea s 5:4. Fenerbahče je kvalifikacijsko pot začel v 2. krogu in tam s skupnih 9:0 ugnal moldavski Zimbru.

Na papirju je Fenerbahče izrazit favorit proti Mariboru. Kot je pred odhodom dejal trener Krznar, je cilj mariborske ekipe parirati Fenerbahče v vseh segmentih igre. “Močna ekipa z izjemnimi igralci so. Morali bomo biti na našem najvišjem nivoju dosedaj, da bomo odšli iz Istanbula in v Mariboru čakali ‘Fener’.”

Celje proti beloruskem predstavnikom

Celjani so boj za nastop v konferenčni ligi začeli v 2. krogu in presenetljivo izločili Vitorio iz Guimaraesa. Portugalske predstavnike so v skupnem seštevku, na drugi tekmi so igrali podaljške, premagali s 5:4.

Beloruski predstavnik, ki bo s Celjani meril moči v ljubljanskih Stožicah, je v dosedanjem poteku tekmovanja izločil lihtenštajnski, a v švicarski ligi nastopajoči Vaduz (3:2) in malteški Balzan (2:0). Slednji je sicer v 1. kvalifikacijskem krogu premagal Domžale.