Tabletke bi lahko že prihodnji teden množično preplavile svetovni trg, tudi Slovenijo. Na voljo bodo za vse, ki so starejši od deset let, po zaužitju pa se naj bi že v nekaj minutah vzpostavila obrambna reakcija v telesu ter poseben ščit, ki bi naj preprečil vdor virusa. Tabletke naj bi bile učinkovite proti vsem sevom, tudi tistim, ki sploh še ne obstajajo.

Ameriški znanstveniki so v sodelovanju s severnokorejskimi izumili čudežno zdravilo v obliki tablet, ki bi lahko pomagalo pri boju proti epidemiji koronavirusa. Tabletke bi lahko že prihodnji teden množično preplavile svetovni trg, seveda tudi Slovenijo. Na voljo bodo za vse, ki so starejši od deset let, po zaužitju pa se naj bi že v nekaj minutah vzpostavila obrambna reakcija v telesu ter poseben ščit, ki bi naj preprečil vdor virusa. Tabletke naj bi bile učinkovite proti vsem sevom, tudi tistim, ki sploh še ne obstajajo, klinična testiranja pa v največji meri potekajo prav danes, na 1. april.

Brez varnostne razdalje

Zaradi uspešnosti in visoke zaščite bodo lahko posamezne države že kmalu pričele z rahljanjem ukrepov. V Sloveniji so se na predvečer prvega aprila odločili, da bodo tako po 11. aprilu poskusno odprli prav vse gostilne, varnostna razdalja pa ne bo potrebna. Prvi, ki bodo tableto preizkusili, bodo politiki, med njimi Zdravko Počivalšek, Janez Janša, Borut Pahor in Simona Kustec, ki bodo ob tem odločili tudi, kako bo s poukom.

 

Opomba: Prvoaprilski članek, v upanju, da se ukrepi čimprej omilijo.