Slovenija

Vpliv hitrega razvoja umetne inteligence na vodstva in upravljanje podjetij

Uredništvo , 30.06.23 ob 11:45

V zanimivi razpravi, naslovljeni “Relevanca umetne inteligence za management v gospodarstvu,” bodo sodelovali priznani strokovnjaki

Vpliv hitrega razvoja umetne inteligence na vodstva in upravljanje podjetij

Alma Mater Europaea v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije pripravlja aktualno omizje, ki bo razpravljalo o učinkih hitrega razvoja umetne inteligence na vodstva in upravljanje podjetij. Dogodek bo potekal v torek, 4. julija 2023, ob 18.00 v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije na Dimičevi ulici v Ljubljani.

V zanimivi razpravi, naslovljeni “Relevanca umetne inteligence za management v gospodarstvu,” bodo sodelovali priznani strokovnjaki:

Tibor Šimonka, predstavnik Gospodarske zbornice Slovenije
doc. dr. Barbara Toplak Perovič, predstavnica Alma Mater Europaea
Nuša Pavlinjek, predstavnica podjetja Roto Slovenija
Devid Palčič, predstavnik podjetja Robotina
izr. prof. dr. Matej Mertik, predstavnik Alma Mater Europaea
prof. dr. Matjaž Gams, predstavnik Inštituta Jožefa Štefana

Na omizju bodo udeleženci odgovarjali na ključna vprašanja, kot so: Kako bodo managerji uporabljali novo “kopiloto” v obliki umetne inteligence? Kaj se bo zgodilo s podjetji, ki bodo zamudila z uporabo umetne inteligence? Kako naj pametno izkoristiti potencial umetne inteligence? Katera delovna mesta se bodo morala najbolj prilagoditi, katera so ogrožena, in katera bodo nastala kot nove službe?

Nedavno je Matej Golob, soustanovitelj in vodilni partner v podjetju CorpoHub, izjavil: “Vodij ne bomo zamenjali, bomo pa lahko nadgradili sposobnosti vodstva, če bomo imeli umetno inteligenco v kopilotski vlogi. Začeli bomo pritiskati na vodje, naj se ne odločajo sami, s svojimi pomanjkljivim spominom in še čim. Kdor ne bo uporabljal kopilota, bo manj primeren za vodjo.

Okroglo mizo bo moderiral dolgoletni urednik, novinar in komentator gospodarskih situacij Goran Novkovič.